Як запобігти грибку нігтів на ногах

Це може здатися очевидним, але належна гігієна та правильне взуття дуже важливі, щоб запобігти грибку нігтів на ногах. Крім того, ноги повинні бути здебільшого сухими.

Цей поширений стан, який вражає нігті, також відомий як оніхомікоз. Грибок нігтів на ногах викликаний мікроскопічними паразитами, які розмножуються на гарячих та вологих частинах тіла.

Через грибок змінюються колір, форма та фактура нігтів. У найважчих випадках він може повністю знищити весь ніготь. Ось чому такважливо спробувати запобігти грибку нігтів на ногах.

Тримайте ноги чистими та сухими

Чистота й сухість ніг необхідні для запобігання виникненню грибка, який процвітає в темних та вологих місцях.

чисті ноги

Необхідна належна гігієна: бажано мити ноги гелем або милом із нейтральним рН, що дозволяє уникнути подразнення ніг та зниження захисту.

Треба використовувати антибактеріальний порошок тальку й завжди міняти шкарпетки або панчохи після фізичних вправ.

Це також допоможе уникнути грибку між пальцями. Цей тип грибка також нагадує грибок нігтів і може викликати поганий запах і подразнення.

Дуже важливо пам’ятати, що після миття або фізичних навантажень треба ретельно висушити руки та ноги.

Після тренування зазвичай руки та ноги спітніли. Переконайтеся, що не забувайте мити між пальцями. Це місце, яке ми не завжди добре витираємо, і грибок може поширитися з цієї ділянки в інші.

Підстригайте нігті

Щоб запобігти грибку нігтів на ногах та інших видів грибків, підрізайте нігті. Вони завжди мають бути підрізаними та чистими, без нерівних країв.

Уникайте кривих країв і зрізайте кути нігтів. Це буде перешкоджати вростанню шкіри, тобто появі врослих нігтів, які дратують і завдають болю.

Також варто чистити та дезінфікувати предмети, які ви використовуєте для педикюру або манікюру. Зробіть це заздалегідь. Не можна передавати ці предмети іншим людям за жодних обставин.

Грибок нігтів на ногах дуже заразний, і якщо ви використовуєте інфіковані інструменти, ви можете легко його підхопити. Якщо іншого варіанту немає, ви повинні очистити ділянку стопи спиртом.

Носіть взуття в громадських місцях

Не забувайте використовувати взуття в таких місцях, як тренажерний зал, пляж, басейн, а також у громадських душах та саунах. Прогулянки босоніж – це один із найпростіших способів підчепити інфекції нігтів.

Громадські місця можуть бути не такими чистими, як ви думаєте. Ось чому краще носити відкриті черевики, ніж ходити босоніж не тільки із санітарних причин, але й щоб уникнути порізів гострими предметами.

Рекомендуємо мати пару взуття для кожного з таких місць. Наприклад, у вас має бути взуття для пляжу та інша пара для тренажерного залу.

Носіть зручні черевики

Грибок нігтів на ногах, як правило, виникає на тих ділянках, де на них чиниться тиск.

Щоб запобігти грибку нігтів на ногах, важливо носити зручне взуття, яке дає ногам достатньо місця для дихання.

Водночас варто носити шкарпетки або колготки. Увечері провітрюйте взуття, яке ви носили увесь день, і не обмінюйтесь взуттям або шкарпетками, щоб уникнути зараження грибком.

Якщо взуття промокло, висушіть його, перш ніж вдягнути знову, щоб уникнути зараження.

Використовуйте порошок тальку

Використовуйте такі засоби, як тальковий порошок, щоб підтримувати сухість ніг.

Його варто використовувати разом зі зволожувальним лосьйоном, щоб запобігти розшаровуванню або пухирям.

Це дає змогу запобігти грибку нігтів на ногах і появі неприємних запахів.

Добре використовувати порошок тальку щодня, якщо ви носите закриті черевики, а також для гігієни, якщо у вас відкриті черевики.

Протигрибкові креми, щоб запобігти грибку нігтів на ногах

Місцеве використання протигрибкових кремів або лосьйонів є чудовим способом запобігання появі грибка на ногах. Це також дає можливість вилікувати будь-яку інфекцію.

як запобігти появі грибку нігтів на ногах

Пам’ятайте, що вам варто проконсультуватися з лікарем, щоб дізнатися, який саме крем підходить для вашої проблеми.

Поява грибків нігтя, як правило, є кошмаром як для чоловіків, так і для жінок. Це не просто естетична проблема, але й серйозний розлад.

Інфекція, спричинена цим грибком, може заподіяти серйозну шкоду людям із діабетом та іншими схожими захворюваннями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів