Названо найбільш шкідливий напій для печінки

Дослідники з Медичної школи при Університеті Індіани (США) встановили, що навіть в дуже невеликій кількості випите пиво може завдати шкоди організму. Вченими було здійснено експеримент, в ході якого добровольці випивали пиво, що містить 15 мл спирту.

Західна медицина оцінює як “безпечну” дозу алкоголю для чоловіків 30-40 мл спирту (за добу), для жінок – не більше 20-30 мл. Але дослідження за допомогою томографа показало: і після 15 мл пива в мозку починалися реакції, що призводять до різкого вивільненню дофаміну, через що у людини розвивається звикання і зростає потреба в більш високій дозі алкоголю. У такій ситуації найбільше страждає печінка.

“Люди не вважають пиво алкогольним напоєм, тому пивний алкоголізм розвивається швидше і тягне за собою більш серйозні наслідки, ніж розпивання міцних спиртних напоїв”, – заявили дослідники.

За їх словами, сьогодні в пиві часто містяться невластиві його класичним рецептом інгредієнти. Тому щоденна доза пива в дві-три гуртки є вкрай небезпечною для печінки.
Джерело

Поділись


Новини партнерів