Вчені розповіли про вплив яблук на хребет

Людям, які страждають від проблем з хребтом, а також жінкам в менопаузі потрібно обов’язково їсти яблука. Вчені виявили, що речовини які містяться в цих фруктах специфічним чином впливають на клітини кісткової тканини, роблячи її більш міцною і здоровою.

Дослідники зробили висновок, що антиоксиданти, що входять до складу яблук, нейтралізують негативні дії остеокластів – клітин, через які кісткова тканина стає більш схильною до руйнування. «Якщо остеокласти надмірно активні, кісткова тканина не встигає оновлюватися і ставати ослабленою».

Яблука захищають кістки хребта від дегенеративних процесів, сприяють зміцненню щільності кісткової тканини. Також, на думку вчених, робити кісткову тканину міцніше допомагають фрукти і овочі з високим рівнем лікопіну, флавоноїдів, ресвератрола. Разом з такими плодами вчені настійно радять вживати багаті кальцієм молочні продукти, які теж вкрай корисні для кісток.

Нагадаємо, раніше наука виявляла дані про те, що для профілактики остеопорозу корисно в помірних дозах пити пиво. Цей позитивний ефект пінного напою дослідники пов’язали з наявністю в ньому кремнію.

Остеопороз – це захворювання, при якому знижується мінеральна щільність кісткової тканини і її міцність, розвивається нервово-м’язова недостатність. 
Джерело

Поділись


Новини партнерів