Як швидко схуднути: головні правила роздільного харчування

Схуднути, зберегти свою вагу і оздоровитися, ви зможете, дотримуючись правил роздільного харчування.

Роздільне харчування для схуднення грунтується на несумісності або сумісності окремих продуктів, шкоду, яку приносить застосування деяких продуктів в поєднанні. Так, улюблений новорічний салат «Олів’є», вважається показником того, як не можна харчуватися, дотримуючись правил роздільного харчування.

Правила роздільного харчування

1. Приберіть з меню напівфабрикати і консервовані вироби.

2. Менше хліба, випічки, солодкого і гострого, копченого і солоного.

3. Чим менше в раціону кислотних продуктів, тим здоровішою буде травна система.

4. У другій половині дня не рекомендується насичувати організм білковою їжею, а тим більше їсти м’ясо або рибу перед сном.

5. Їду необхідно вживати маленькими порціями, часто. Під час прийому їжі не можна поспішати, ковтати шматками.

6. Рослинна олія або тваринне масло повинно бути нерафінованим, менше різних добавок і естрогенів.

7. Замість звичайної солі дієтологи радять використовувати морську, яка багата вітамінами і мінералами.

8. Свіжі овочі та фрукти з їстівною шкіркою, бажано не чистити і вживати в сирому вигляді.

9. Краще випити склянку води за 30 хвилин до прийому їжі, а ось після – краще їсти який-небудь фрукт, можливо апельсин, грейпфрут або гранат.

10. Супи бажано готувати на овочевому бульйоні, м’ясні не рекомендуються.

11. Вуглеводи не можна їсти з білками і кислими фруктами.

12. Основа правильного харчування – це свіжі овочі, салати і фрукти природного походження, без нітратів і консервантів.

13. Між прийомами їжі повинен бути інтервал не менше 4 годин.

14. М’ясо, горіхи, сир і яйця не можна поєднувати з хлібобулочними та кондитерськими виробами.

15. Для шлунка буде дуже важко переварити в один час кілька продуктів білкового походження. Робимо паузу під час прийому їжі. Або залишаємо інший інгредієнт на завтра.

16. Жири з білками не “дружать». Жир пригнічує дію шлункового соку. Таким чином, кишечник не зможе правильно переварити білкову їжу.

17. Не їжте крохмаль і інші підсолоджувачі в один прийом. Це може викликати мимовільне внутрішнє отруєння організму, підвищену кількість токсинів і шлаків.

18. Кисломолочні вироби краще вживати окремо, щоб не викликати бродіння і виділення газів в кишечнику.

 

Джерело

Поділись


Новини партнерів