Ця дієта допоможе вам продовжити життя

Teenage girl wondering whether to eat sweets or vegetables

Харчування є важливим фактором для підтримки здоров’я організму. У тому числі воно може продовжити людське життя. Яка дієта є найефективнішою в даних питаннях, читайте в нашому матеріалі.

Британські вчені провели спеціальне дослідження, щоб з’ясувати, який тип харчування може продовжити життя людині. За словами представників Інституту Френсіса Кріка в Лондоні, в цьому людям допоможе харчування з низьким вмістом білка. Саме його людині потрібно дотримуватися на ранній стадії життя.

Дослідження проводилося за участю плодових мушок (вони поділяють більше двох третин генів з людьми). Вони живуть в два рази довше, якщо в молодому віці споживають не так багато білка.

Західну дієту, в якій міститься багато тваринних білків і жирів, називають однією з найбільш шкідливих, так як часто це закінчується тим, що у людини розвиваються серцеві або онкологічні захворювання. Також велика кількість білка може призвести до збільшення ризику остеопорозу і погіршення вже існуючих проблем з нирками.

Читайте також: Відомий дієтолог розповіла, які продукти на сніданок зменшують запалення в організмі

Випробування показали, що дорослі плодові мушки вивільняли токсичні ліпіди з поверхні тіла, які могли скорочувати тривалість їх життя. Але ось ліпіди можна було зробити менш токсичними – для цього необхідно було споживати менше білка.

«Очевидно, що плодові мухи – це не люди, але отримані результати чітко демонструють, що обмеження споживання білка може збільшити тривалість життя», – говорить доктор Алекс Гулд.

Таким чином, людям рекомендували споживати менше білка, що допоможе продовжити життя.

Поділись


Новини партнерів