Лікування варикозу засобами народної медицини

Варикозне розширення вен – це захворювання, що характеризується втратою еластичності стінок венозних судин і як наслідок їх деформації і порушення кровотоку. Варикозне розширення вен відбувається, як правило, на ногах і страждають ним в основному жінки.

Це серйозне захворювання, яке може при розвитку привести і до утворення трофічних виразок. Воно вимагає, безумовно, серйозного лікування, серйозну допомогу при лікуванні можуть надати такі засоби народної медицини:

• Мускатна настоянка. На пляшку горілки слід взяти сто грамів мускату і настоювати його 14 днів в темному місці. Приймати перед їжею три рази на день по 25 крапель.

• Мед з часником. Слід взяти дві головки часнику, очистити і видавити чесникодавкою в склянку свіжого рідкого меду, перемішати і поставити настоюватися в темне місце на 10 днів. Приймати по одній столовій ложці перед їжею тричі на день.

• Настоянка на березових бруньках. Для приготування потрібні зелені березові бруньки, заповнити ними пляшку ємністю півлітра на половину, залити горілкою і настоювати два тижні в темному місці. Засіб для зовнішнього застосування, приймати всередину його не слід, змащувати ноги вранці і ввечері.

• Ще один зовнішній засіб. Свіжі помідори порізати і покласти м’якоттю до місця де виступають вени, закрити плівкою і замотати еластичним бинтом. Після зняття компресу ноги обполоснути холодною водою.

Поділись


Новини партнерів