Основні симптоми спинної грижі і її лікування

За статистикою, сьогодні на кожні 100 тисяч осіб припадає 100 випадків грижі міжхребцевого диска. Однак не всі знають, які симптоми цього захворювання і як лікувати міжхребцеву грижу без операції.

Сидячий спосіб життя з часом може стати причиною багатьох захворювань – в тому числі, і грижі міжхребцевого диска. До групи ризику потрапляють чоловіки і жінки від 25 до 50 років, які виконують роботу, пов’язану з підняттям тяжкості (наприклад, вантажники) або з тривалим сидінням (наприклад, в офісі перед комп’ютером). Але що робити, якщо вам вже довелося зіткнутися з цим захворюванням?

Що таке грижа міжхребцевого диска, і які симптоми цього захворювання?
Щоб зрозуміти, що таке міжхребцева грижа, потрібно мати уявлення про анатомію хребетного стовпа. Міжхребцевий диск оточений фіброзним кільцем. Грижа виникає тоді, коли фіброзне кільце в силу певних причин розривається і пульпозне ядро, яке знаходиться всередині диска, зміщується. Потрапляючи в міжхребцевий канал, воно впливає на клітини спинного мозку або нервові корінці, через що виникає біль, спазми, оніміння і т.д.

Причини, за якими виникає міжхребцева грижа, можуть бути різними: сильні удари в спину, травми при падінні, різкому повороті, підняття важких предметів. Особливо висока ймовірність розвитку грижі у людей, які страждають на остеохондроз, що мають неправильну поставу або інші проблеми з хребтом.

Симптоми міжхребцевої грижі можуть відрізнятися в залежності від локалізації грижі (в поперековому, грудному або шийному відділах хребта), а також в залежності від стадії її розвитку.

Читайте також: Чому звичайне мило безпечніше за розрекламовані дезинфікуючі засоби

Симптоми міжхребцевої грижі в поперековому відділі

-На ранніх стадіях: періодично виникає тупий біль в попереку, яка може посилюватися при заняттях спортом, кашлі, чханні.
-більш сильний біль, яка проявляється вже не тільки в попереку, а й віддається в стегно і ноги;
-стріляючий біль після різких рухів (наприклад, повороту, підняття важких предметів);
-оніміння або поколювання (пальців ніг, області паху);
-порушення роботи сечостатевої системи (нетримання або затримка сечі, запори, діарея, проблеми з ерекцією).

Джерело

Поділись


Новини партнерів