4 суміші для зниження рівня цукру в крові

Заварити трав’яний чай – найпростіший спосіб використати лікувальні властивості рослини для того, щоб знизити рівень цукру в крові.

Трав’яний чай – це найпростіший і популярніший спосіб прийому лікарських рослин. Кожна з них має особливі цілющі властивості, наприклад, здатністю знизити рівень цукру в крові.

Найбільш поширеним способом приготування трав’яного чаю є заварювання готових чайних пакетиків, які можна придбати у будь-якому супермаркеті.

Проте для рецептів, які ми дамо нижче, вам знадобиться трави в натуральному вигляді, висушені або свіжі.

Ви можете купити їх на ринку або в магазині здорового харчування, а також зібрати самостійно.

Як заварити трав’яний чай?
Інгредієнти

1 чашка очищеної гарячої води (250 мл)
1 столова ложка сухого листя, кольорів або коренів рослини по вашому вибору (10 г) або 2 столових ложки (20 г), якщо трава свіжа.
Що вам знадобиться

Заварювальний чайник
Чашка
Що треба робити?

Помістіть траву в чайник і залийте її окропом
Дайте постояти 7 хвилин.
Як тільки чай набуде темного кольору, процідіть його і налийте в чашку.
В деяких випадках можна додати мед, щоб підсолодити напій. Проте, оскільки нашою метою є зниження рівня цукру в крові, цього разу ми його опустимо.

Ця ж схема працює для усіх трав’яних чаїв.

Навіщо треба знижувати рівень цукру в крові?

Надто багато глюкози або цукру в крові завдає збитку нашому здоров’ю.

Хоча ми потребуємо цукру, організм витягає з нього енергію, проте перевищення норми може привести до переддіабету і, якщо не контролювати рівень цукру, у вас може розвинутися діабет.

Слід зазначити, що у людини з переддіабетним станом можуть бути відсутніми які-небудь симптоми.

З іншого боку, тим у кого вже є діабет, слід бути особливо обережним зі своєю дієтою і постійно контролювати рівень глюкози в крові.

Крім того, перш ніж почати прийом трав’яних чаїв, згаданих в цій статті, рекомендується звернутися до фахівця щоб отримати повну консультацію.

1. Пажитник

Пажитник – однорічна трав’яниста рослина, що росте в Європі і Південній Азії. Він використовується в східній кухні в якості приправи.

Його широко використовують в медицині, адже ця трава допомагає в лікуванні:

гастриту
підвищеного холестерину
орофарингеальних запалень
корисний для печінки

Через вміст в нім кумарину, нікотинової кислоти і тригонеліну, пажитник використовують як замінник пероральних гіпоглікемічних засобів у випадках неінсулінозалежного діабету.

У декількох дослідженнях було дооказано, що пажитник, окрім зменшення кількості поглинених вуглеводів, покращує периферичну дію інсуліну.

Спосіб вживання

Пийте 1 чашку чаю з пажитнику в день, впродовж 1 місяця.
Зробіть перерву на тиждень і повторіть лікування.

2. Женьшень

Женьшень – ця загальна назва, якою означають різні види сімейства Panax.

Хоча він росте переважно в гірських районах, від Непалу до Маньчжурії і від Східного Сибіру до Кореї, через високий попит його також вирощують в інших країнах.

Його дія, що знижує гіпоглікемічний рівень глюкози, обумовлена змістом панаксанів, які допомагають цій функції.

Спосіб вживання

Пийте чашку завареного кореня женьшеню щодня, впродовж 3 місяців.
Після цього зробіть перерву на 1 місяць.
Потім, після консультації з фахівцем для контролю вашого стану, ви можете продовжити прийом. Проте курс не повинен перевищувати 9 тижнів.

3. Ромашка

Ромашка – однорічна трав’яниста рослина, широко відома своїми спазмолітичними і травними властивостями.

Крім того, вона також має якості, які роблять її цінною для лікування інших захворювань, таких як:

безсоння
ревматичні болі
геморой
На додаток до регулювання рівня цукру в крові, ромашка збільшує запас глікогену в печінці і захищає підшлункову залозу від окислювального стресу, викликаного надлишком глюкози.

Спосіб вживання

Пийте 3 чашки ромашкового чаю в день, після їжі.

4. Зелений чай

Зелений чай роблять з чайного куща (Camellia Sinensis) і його батьківщиною є Китай, хоча цей вид чаю популярний в усіх країнах.

Він має антиоксидантні властивості завдяки змісту катехінів і бета-каротину, а також вітамінів С і Е.

Його ефективність в зниженні рівня глюкози полягає в тому, що полісахариди, присутні в його листі, діють так само як і інсулін.

Спосіб вживання

Пийте від 3 до 5 чашок завареного листя зеленого чаю щоденно, впродовж 2 місяців.
Не пийте його натщесерце.

Джерело

Поділись


Новини партнерів