5 звичок, які шкодять вашим ниркам

Нирки відіграють важливу роль в нашому організмі, без їх нормального функціонування неможливим є здорове життя.

1. Довге тримання сечі
Довга стриманість від сечовипускання – одна з найпоширеніших звичок, яка шкодить нашим ниркам. Таким чином, сеча залишається в сечовому міхурі на довгий період, що призводить до розмноження бактерій в сечі. Бактерії здатні викликати інфекцію в нирках і сечовивідних шляхах, до того ж, стримування сечовипускання тисне на нирки. Якщо ви одні з тих людей, які відкладають похід в туалет – пора виправляти ситуацію.

2. Недостатнє споживання води
Якщо ви не п’єте достатньо води, швидше за все ваші нирки переживають не найкращі часи. Коли організму не вистачає цілющої вологи, кров стає сильно концентрованою, що зменшать її приток до нирок. До того ж, нестача води не вимиває токсини з вашого тіла, що шкодить здоров’ю. Рекомендована щоденна доза споживаної рідини для дорослої людини – 10-12 склянок води. Витримуючи норму, ви зволожуєте тіло і дбаєте про нирки.

3. Зловживання сіллю
Занадто велике споживання солі приводить в серйозних проблем з нирками. Через такий раціон вашим органам доводиться працювати набагато більше, що знижує їх функцію і затримує воду в організмі. У свою чергу, вода, яку затримує організм, підвищує кров’яний тиск. Велика кількість солі призводить до підвищення вмісту білка в сечі, що також розвиває хвороби нирок.

4. Регулярне використання анальгетиків
Багато людей, для того, щоб зменшити біль, приймає знеболюючі. Вони ж призводять до пошкодження нирок і інших органів. Довге використання анальгетиків викликає гостре пошкодження нирок або інтерстиціальнийнефрит, який є хронічним захворюванням нирок. Проконсультуйтеся зі своїм лікарем, перш ніж приймати будь-які знеболюючі.

Читайте також: 9 продуктів, які ведуть себе в людському організмі як ліки

5. Дієта з високим вмістом білка
Надмірне споживання білка на основі м’ясних продуктів, може підвищити ризик захворювання нирок. Нирки виконують ще одну важливу роль – усувають азот з організму, який надходить до нас через м’ясну їжу. Високе споживання білка збільшує метаболічні процеси в нирках, що підвищує ризик розвитку захворювань.

Джерело

Поділись


Новини партнерів