9 продуктів, які ведуть себе в людському організмі як ліки

Ні для кого не секрет, що деяка частина ліків – це похідні від органічних речовин, що володіють певними властивостями. Серед таких властивостей і обезболення, і заспокійливий ефект, і стримування запальних процесів. Але виявляється, що необов’язково фармакологічним способом обробляти органіку, щоб домогтися лікарського впливу на організм. Можна просто їсти деякі продукти, якщо немає іншої можливості впоратися з недугою. При правильному виборі продуктів можна з легкістю помітити, як вони усувають неприємні відчуття в організмі.

Перець чилі

В такому перці міститься речовина під назвою капсаїцин. Було доведено, що вона діє як місцеве болезаспокійливе при артриті і подібних захворюваннях. Капсаїцин може усунути ниючий біль в суглобах і кістках. Крім того, гостра їжа в цілому провокує викид ендорфінів в організм. Хоча останній ефект доведений ще не дуже достовірно.

Індичка

Як і в іншому м’ясі птиці, в індичці багато триптофану. Це щось на зразок хімічної сполуки серотоніну, який, як відомо, викликає задоволення і загальне піднесення настрою. Так що, бажаючи відчути незаплановане задоволення, можна приготувати на вечерю індичку.

Картопля

Як і багато продуктів з високим вмістом крохмалю, картопля, особливо солодка, стимулює виробництво серотоніну. Тому можна готувати з неї різні страви в важкі моменти життя. Це, якщо не хочеться вдаватися до антидепресантів. Заодно отримаєте багато вітаміну А. У загальному, солодка картопля – це як валіум, тільки безпечний і не викликає звикання.

Шпинат

Це правило кулінарії давно відомо – щоб підвищити собі настрій, потрібно з’їсти багато шпинату. Він містить ударну дозу магнію, який допомагає зняти стрес і позбутися від головного болю і нервозності. Зі стресом, звичайно, можна боротися медикаментозно, але шпинат допоможе вам просто не помічати незручностей.

Лосось

Докозагексаєнова кислота, або, як її називають більш звично, – жирна кислота Омега-3, це основне багатство лосося, яке робить його навіть кориснішим за ліки, що стимулюють мозкову діяльність. Така кислота реально може зробити вас розумнішим, при цьому ви не отримаєте побічних ефектів, які точно будуть, якщо застосовувати хімічні стимулятори. А якщо ви не любите лосося, те ж саме можна отримати з сардин або деяких інших видів риби.

Какао

Какао-боби – основний інгредієнт шоколаду і солодких молочних напоїв – містить ряд з’єднань, які викликають підвищення запасу енергії. Вчені навіть довели, що анандамід в какао зачіпає ті ж рецептори в мозку, на які впливають деякі заборонені рослини. Какао також містить теобромін, а він теж націлений на поліпшення вашого настрою.

Читайте також: Що потрібно додавати в чай, щоб не хворіти

Цукор

Цукор абсолютно не обов’язково споживати у вигляді білого шкідливого порошку. Той же цілющий ефект можна отримати, споживаючи цукор разом з фруктами. У будь-якому випадку – це основне джерело енергії, тому правильний прийом вірних доз набагато кращий, як банка сумнівних вітамінів, які вам продадуть в аптеці і які засвоюються набагато гірше.

Кава

Це вже банально – говорити, що кава і кофеїн, що міститься в ньому, це потужний стимулятор мозку. Але те, що він замінює таблетки від головного болю – відомо не кожному. Тобто можна вживати кавові зерна у вигляді гарячого напою або додавати їх в молотому вигляді в десерти або соуси, вони матимуть лікувальний вплив на вашу слабкість і нездужання.

Мускатний горіх

Якщо прийняти величезну дозу цієї прянощі, запросто можна вилікувати діарею. Правда, через кілька годин ви спостерігатимете не дуже приємні зміни свідомості. Саме тому не варто експериментувати з мускатним горіхом. Але його лікарський ефект, який впливає на стан шлунково-кишкового тракту, цілком доведений.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів