Цілющі настоянки, які лікують нирки та інші хвороби

Настоянки з соняшникового кореня лікують ниркові хвороби, виганяють пісок із сечового міхура, полегшують симптоми подагри, – розповіла в газеті Експрес Олена Баклюкова, травознай, дослідниця народних методів оздоровлення. – Чай з коренів соняшнику добре розчиняє солі, а отже, помічний при сечовому діатезі (піску в нирках), подагрі.

За деякими даними, настоянка коренів соняшнику допомагає при лихоманці. Залити подрібнені корені горілкою у співвідношенні 1:8, настояти дев’ять днів. Вживати по 3 столові ложки натще протягом трьох днів.

Настоянка коренів соняшнику в поєднанні з коренями інших рослин – обліпихи, валеріани, кропиви, шипшини – корисна при запальних процесах. Для цього рекомендують чистими подрібненими коренями рослин (взяти кожного порівну) наповнити 3-літрову банку й залити спиртом або горілкою. Масу ущільнити. Банку закрити поліетиленовою кришкою. Настоювати два тижні в теплому темному місці. Вживати в разі захворювання по столовій ложці настоянки, розбавивши у склянці води, тричі на день.

Але спершу корені слід ретельно промити і висушити. А тоді подрібнити на шматочки завбільшки як квасолина. Склянку коренів залити 3 літрами води і кип’ятити в емальованій посудині 1-2 хвилини. Вийде порція на 2-3 доби. Пити чай після їди тричi на день по 0,5 склянки або за 30 звилин до їди.

Тож раджу, доки не пізно, запастися корінням соняшника. А загалом від кореня до верхівки соняшник – надзвичайно цінна лікарська сировина. Цілюще й листя соняшнику: у ньому містяться каротин, смолисті речовини, органічні кислоти (як-от бурштинова, лимонна). Не забуваймо й про насіння, це джерело незамінної для здоров’я олії, багатої на вітамін Е.
Джерело

Поділись


Новини партнерів