12 ознак того, що організму не вистачає магнію

Магній – це мінерал, присутній у багатьох видах харчових продуктів. Він відіграє важливу роль у виробництві і відновленні ДНК людини, а також в підтримці здоров’я кісток, нервів і м’язів. Хоча він легкодоступний, більшість людей не задовольняють їх потреби в магнії через свій раціон.

Національні інститути охорони здоров’я повідомляють, що дівчатка-підлітки і чоловіки у віці старше 70 років з найбільшою вірогідністю страждають від дефіциту магнію. Якщо ви не належите до якої-небудь з цих категорій, вам все одно слід розглянути можливість контролювати рівня магнію, якщо ви страждаєте від наступних симптомів:

1. Низька енергія. “Магній бере участь в щонайменше 300 різних хімічних реакціях в нашому організмі, і багато що має відношення до виробництва енергії”, – розповіла фахівець з функціональної” медицини “Reader’ s Digest Элисон Боден. У статті “Ознака низького рівня магнію може бути ознакою низькою енергією”.

2. Сіпання або судоми

4. Безсоння. Якщо у вас важкий час або ви погано спите, це може бути через низький рівень магнію, особливо якщо ви відчуваєте сильний стрес. Гормони стресу підвищують кров’яний тиск і частоту серцевих скорочень. Це частково досягається шляхом виснаження організмом рівня магнію, пояснює д-р Рональд Хоффман. Якщо бракує магнію, доступного для тіла, щоб поповнити себе, сон стає проблемою.

5. Нерегулярне серцебиття. При низькому рівні магнію серце може зазнавати труднощі в постійному ритмі. Лабораторні тести онлайн говорять, що лікарі часто призначатимуть магнієві добавки для пацієнтів, які скаржаться на нерегулярне серцебиття.

6. Підвищена чутливість до шуму. Не маючи достатньої кількості магнію, він скорочує свою роль в стабілізації нервової системи, говорить Хоффман. Це часто призводить до гіперфлексії, посиленого рефлексу переляку.

7. Напади. Вони можуть виникнути, коли нервова система серйозно скомпрометована через недолік магнію, повідомляє Національний інститут здоров’я (НІЗ).

8. Низька щільність кісткової тканини. Магній грає головну роль у формуванні кістки, і велика частина магнію тіла зберігається в кістках. “Люди з підвищеним споживанням магнію мають більш високу щільність кісткового мінералу”, – говорить НІЗ.

9. Закрепи. Рухи кишківника часто сповільнюються без достатньої кількості магнію в організмі. WebMD відмічає, що магній є основним інгредієнтом багатьох послаблюючих засобів.

10. Високий кров’яний тиск. Магній дуже важливий для підтримки здорового кров’яного тиску. Дефіцит може безперечно змусити тиск бути занадто високим. “Їжа з високим вмістом магнію і інших мінералів може допомогти запобігти високому кров’яному тиску у людей з передгіпертонією”, – говорить WebMD.

11. Діабет 2 типу. Руйнування цукру в крові – це ще одна робота магнію в організмі людини. “Люди з підвищеним вмістом магнію у своєму раціоні, як правило, мають нижчий ризик розвитку діабету”, говорить НІЗ. Дослідження тривають, щоб визначити, чи може терапія магнієм використовуватися при лікуванні діабету.

12. Депресія, занепокоєння, сплутання свідомості або зміни особи. Низький рівень магнію в мозку може вплинути на неврологічні функції, які призводять до різних видів проблем. Дослідження показали, що деякі фобії, такі як агорафобія, розвинулися через низький вміст магнію, говорить доктор Хоффман. Магній вже давно використовується як ефективний домашній засіб для лікування цих симптомів, говорить психологія сьогодні в статті під назвою “Магній і мозок: оригінальна пігулка для охолодження”.

Якщо ви підозрюєте, що ви страждаєте від дефіциту магнію, бажано підтвердити свої підозри медичним тестуванням, перш ніж приймати добавки. Добавки корисні, коли необхідно, але вони можуть викликати спазми в животі і діарею, і у них є несприятливі взаємодії з деякими іншими ліками і медичними захворюваннями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів