Медики розповіли, які страви з риби небезпечні для здоров’я

Риба – необхідний продукт в раціоні людини.

М’ясо риби легко засвоюється, містить омега-3 жирні кислоти, вітаміни і мікроелементи, які дуже важливі для здоров’я. У цьому продукті мало жирів, тому він є основою багатьох страв дієтичної кухні. Смачно приготована риба – насолода, в якій важко собі відмовити. Але не вся риба так корисна, як здається на перший погляд.

Користь і шкода пангасіуса

Пангасіус – звичайна річкова риба, яка з вигляду нічим не відрізняється від інших видів прісноводних риб. На прилавках магазинів найчастіше можна зустріти філе пангасіуса. Але останнім часом з’явилася велика кількість фактів про те, наскільки шкідлива ця риба. Деякі з них, відверто кажучи, шокують …

Все через те, що цю рибу в наші країни імпортують з В’єтнаму, де її вирощують в водах річки Меконг, однією з найбрудніших річок на планеті. Околиці річки під час війни у ​​В’єтнамі були ґрунтовно отруєні хімічними речовинами. Також в цю річку зливають неочищені стічні води і звалюють всілякі відходи. Навіть при заморожуванні риби використовують все ту ж воду.

Було встановлено, що пангасіус шкідливий для здоров’я і викликає у людей хвороби внутрішніх органів, найчастіше печінки. Тому продаж цієї риби заборонили у багатьох країнах Європи, Америки і в Канаді. Навіщо ж її завозять в наші країни і труять людей? Відповідь дуже проста: це один з найдешевших видів риби.

Зараз дійсно важко встежити за якістю продуктів харчування, які ми купуємо. Подібний скандал можна затіяти навколо будь-якого іншого продукту, скажете ви. Дійсно, недобросовісні виробники здатні піти на будь-які злочини заради грошей. Проте факт залишається фактом.
Джерело

Поділись


Новини партнерів