Рослина яка покращуює роботу травних залоз, нирок і печінки,

Кульбаба – це дуже цінна лікарська рослина. Лікувальні та цілющі властивості кульбаби застосовують для лікування багатьох захворювань.

Цінними є всі частини цієї рослини. Кульбаба багата вітамінами і антиоксидантами. Листя, квітки і коріння кульбаби їстівні, вони містять вітаміни В2 і С, каротин, кальцій, калій, марганець, залізо, фосфор, нікотинову кислоту.

Листя і коріння кульбаби дуже корисні, вони покращують роботу травних залоз, нирок, печінки, жовчного міхура. Також листя і коріння кульбаби використовують для збудження апетиту, як відхаркувальний і сечогінний засіб. Так само кульбаба має жовчогінні, спазмолітичні, заспокійливі і потогінні властивості.

Салат з листя кульбаби допоможе при авітамінозі, він позитивно впливає на фігуру і покращує обмін речовин.

Сік кульбаби є тонізуючим засобом. Кульбаба стимулює працездатність, усуває стрес і втому. Так само соком змащують пігментні плями, мозолі, бородавки, веснянки. Сік кульбаби допоможе залікувати рани і опіки.

Кульбаба застосовують для лікування цукрового діабету та атеросклерозу. Кульбаба має антитоксичні і противірусні властивості, вона стимулює серцево-судинну систему, корисна в терапії артритів.

З квіток кульбаби готують відвар, який застосовують при безсонні, запорах, гіпертонії. З квітів варять смачне і корисне варення.

Поділись


Новини партнерів