Цей продукт визнаний «наркотиком» для ракових клітин

Протягом дев’яти років вчені досліджували зв’язок раку і цукру. Як передає Zee News, результати виявилися просто шокуючими. Отже, цукор пробуджує ракові клітини і робить пухлини більш агресивними. Ракові клітини швидко розщеплюють цукор з утворенням лактату, що, в свою чергу, стимулює зростання новоутворення. Розщеплення відбувається значно швидше, ніж в здорових клітинах.

Ця метаболічна аномалія відома як ефект Варбурга. Гіперактивне споживання цукру раковими клітинами породжує замкнуте коло постійної стимуляції розвитку і зростання раку. Вчені змогли цим же пояснити зв’язок ефекту Варбурга і агресивності окремих пухлин.

До речі, робота проводилася на прикладі грибків. Просто в клітинах грибків містяться ті ж білки Ras, що і в ракових клітинах. І, між іншим, у грибків теж відзначається сильна любов до цукру.
Джерело

Поділись


Новини партнерів