Виявлено найлегший спосіб подолання депресії

Медики склали список продуктів, споживання яких сприяє покращенню настрою, а відтак, це допоможе подолати депресію.

– Жирна морська риба та волоські горіхи багаті жирними кислотами, які полегшують симптоми тривожності і депресії. Особливо корисні сирі горіхи, вони більш ефективні при  проблемах із настроєм.

– Цільнозернові крупи містять триптофан, амінокислоту, що  сприяє виробленню серотоніну і мелатоніну. Серотонін покращує настрій і розслабляє, а мелатонін регулює цикли сну.

– Свіжі та заморожені ягоди – завдяки наявності антиоксидантів, знижують тривожність і депресію. Крім того, в них багато вітаміну C, який знижує рівень кортизолу, що теж послаблює відчуття тривоги.

– Молочні продукти – іноді пригнічений настрій може бути пов’язаний зі зниженням рівня цукру в крові. Не обов’язково відразу налягати на солодке. Продукти з правильним співвідношенням вуглеводів і білків здатні привести рівень цукру
в норму, наприклад, несолодкий йогурт.

– Гіркий шоколад – відмінний природний антидепресант. Какао міститься в шоколаді сприяє виділенню серотоніну, який покращує настрій. Але це висококалорійний продукт. Тому 25 грамів на добу – оптимальна доза
для дорослої людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів