Незвичайний метод збереження зору

Напередодні Всесвітнього дня зору лікарі розповіли, як уберегти очі. Крім цього, фахівці пояснили, чи допомагає гімнастика і вітаміни запобігти падінню зору у дітей.

Якщо говорити про поширеність короткозорості, то, звичайно ж, це дитячий вік, тому що саме в цьому віці активно йде зростання, закладається майбутній стан зорової системи.

Що стосується людей більш старшого віку, то вони теж схильні до захворювань, пов’язаних із зором. Найчастіше мова йде про глаукоми. Зростання проблем із зором пов’язане і з збільшенням випадків захворювання на цукровий діабет, який дає серйозні ускладнення.

Для того щоб уникнути проблем як серед дітей, так і серед дорослих, офтальмологи радять молоді проводити більше часу на свіжому повітрі, а дорослим людям робити перерви у використанні комп’ютера.

Досить після кожних 20 хвилин роботи за монітором робити 20-секундну паузу. Зайняти цей час гімнастикою очей.

Гімнастика як раз і полягає в тому, щоб відвести очі з близько розташованого предмета, подивитися вдалину, моргати частіше, гірше від цього не буде, тому що тим самим стимулюється обмін сльози, зволоження поверхні ока, тому вправи необхідні.

Дітям рекомендується проводити на свіжому повітрі мінімум 14 годин в тиждень, тобто по дві години на день.

Крім того, для профілактики проблем із зором необхідно приймати вітаміни, особливо при виникненні макулодистрофії – захворювання центральної області сітківки ока.

Джерело

Поділись


Новини партнерів