Ця рослина дуже корисна при гіпертонії

Цю ягоду багато хто вважає несмачною. Так, вона трохи гірчить, але з додаванням цукру приємна на смак. Більш того, в домашніх заготовках і борошняних виробах її смак і аромат просто незвичайні. Але в давнину калину цінували ще й за цілющі властивості.

Калина та її лікувальні властивості

При нервових захворюваннях, істерії, судомах застосовують відвар кори, яку беруть з дерева в будь-який час року. Молоду кору калини застосовують у відварах при лікуванні золотухи, діатезу, зубних кровотеч, задухи, кашлі, кровотечі з носа, застуді. Для цього 10 гр. кори заливають 200 гр. окропу, і варять 15 хвилин. Після загортають на годину, проціджують і приймають по столовій ложці 3 рази протягом всього дня. Цим же розчином добре усувати пітливість ніг.

Якщо зварити калину з медом, то виходить прекрасний засіб від жовтушної хвороби, дисфункції печінки, водянки, гострої хрипоти, раптової лихоманки, кашлю. Настоєм ягід лікують виразкові захворювання шлунка, а також дванадцятипалої кишки, виразки на шкірі, фурункули, коліти. У народі в разі ракових захворювань застосовували сік плодів калини, додавши мед. При висипанні вугрів або прищів шкіру обличчя протирали очищеним свіжим соком.

Калина незамінна, як протизапальний, також кровоочисний і жовчогінний засіб. Добре загоює рани, покращує роботу серцевого м’яза, заспокоює; лікує гіпертонію, також спазми судин мозку. Для цього слід склянкою окропу залити столову ложку промитої ягоди; укутати на 2 години; після процідити, віджати. Пити по 2-2,5 столових ложки щодня триразово.

Поділись


Новини партнерів