Худнемо, зміцнюючи серце: призабута альтернатива гречці

Злаки вже давно стали невід’ємною частиною дієтичного меню для тих, хто хоче позбутися зайвих кілограмів. Із них готують супи та каші, а також додають до випічки та інших страв. Однак, обираючи в магазині традиційні гречку чи рис, багато людей просто оминають увагою такий цінний продукт, як сочевиця.

Цей продукт є просто джерелом важливих мікроелементів, які потрібні людині при дієтичному харчуванні. Крім того, особливістю сочевиці є те, що ця культура не накопичує шкідливі речовини, такі як нітрати та інші хімікати.

Цей злак родини бобових містить у своєму складі ізофлавони, які атакують ракові клітини, крім того, ці елементи не знищує термічна обробка.

Сочевиця багата на калій, магній, цинк та залізо. Ця рослина очистить судини від холестерину, та допоможе укріпити серцевий м’яз, а також підвищить гемоглобін.

На полицях українських магазинів можна знайти кілька різновидів сочевиці: жовтого, помаранчевого, коричневого, зеленого та чорного кольору. Кожен сорт відрізняється також і за смаком. Наприклад, коричнева має цікавий горіховий присмак. Крім того, вона доступна в ціні.

Існує багато страв, які можні приготувати із цього злаку. Вони внесуть чудове різноманіття в ваш раціон. Це можуть бути супи,різноманітні гарніри та салати.
Джерело

Поділись


Новини партнерів