Кому категорично заборонено їсти часник

Усіх нас змалку вчили, що в холодну пору року необхідно їсти щодня бодай зубчик часнику. Але, як виявилося, не всім можна його вживати, адже це надзвичайно специфічний продукт.

Основна шкода часнику полягає в тому, що він досить токсичний, що він може викликати головний біль та робити вас украй неуважними.

Особливо не рекомендується вживати часник тим, хто страждає на хронічні або гострі захворювання шлунково-кишкового тракту – виразкову хворобу шлунка та дванадцятипалої кишки, хронічний гастрит й інші. Токсичні елементи, що містяться в часнику, роз’їдають стінки шлунка та порушують хімічні процеси, пов’язані з травленням.

З цієї ж причини часник відчутно подразнює печінку та нирки. Тому використовувати його як лікувальний засіб потрібно з великою обережністю навіть у тому випадку, якщо вживання його в їжу не мало жодних небажаних наслідків або побічних ефектів.

Його також потрібно з обережністю вживати при гіпертонії, перепадах тиску, неврозі серця та інших проблемах, пов’язаних із серцево-судинною системою. Цей натуральний засіб може впливати на кров’яний тиск і погіршувати стан хронічних гіпертоніків. Для покращення стану здоров’я його в незначних кількостях можуть вживати діабетики: останні дослідження показали, що він регулює рівень інсуліну в крові. Однак при індивідуальній нестерпності та підвищеній чутливості до часнику можуть виникати алергічні реакції.

Нарешті, часник рекомендують повністю виключити з раціону при епілепсії, а також у періоди вагітності та годування грудьми.

Рекомендується вживати не більше 3-4 зубчиків часнику на день. Також не бажано їсти його на ніч, адже він може викликати печію, підвищити тиск, а також викликати безсоння.
Джерело

Поділись


Новини партнерів