6 продуктів, які допоможуть вам у боротьбі з подагрою

Правильне харчування може вберегти вас від багатьох хвороб та прискорити одужання, якщо ви все-таки захворіли. Це ж стосується таких захворювань, як подагра, коли певне полегшення можуть принести продукти, що допомагають знизити рівень сечової кислоти, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Якщо у вас підвищений рівень сечової кислоти в організмі, фрукти та цільні злаки допоможуть вам його зменшити. Ось 6 продуктів, які допоможуть вам контролювати виділення сечової кислоти:

Банани. Якщо через високий рівень сечової кислоти у вас розвинулась подагра, ви можете контролювати її прояви, щоденно вживаючи банани. У бананах дуже мало пурину – природної сполуки, яка розпадається на сечову кислоту. Тому для тих, хто страждає на подагру, вони підходять ідеально.

Яблука. Яблука містять багато клітковини, яка сприяє зниженню рівня сечової кислоти.  Клітковина поглинає сечову кислоту з крові та виводить її надлишок з вашого тіла. Також яблука містять багато яблучної кислоти, яка допомагає нейтралізувати дію сечової кислоти на організм.

Вишні. Якщо ви хочете обрати лише один продукт з цього списку, оберіть вишні. Вони містять протизапальні сполуки, що називаються антоціанами. Вони також допомагають знизити рівень сечової кислоти. Дослідження, опубліковане в журналі Arthritis and Rhemotology, показало, що люди, які регулярно вживали вишні, мали нижчий ризик загострення подагри. Зменшуючи запалення, вишня також запобігає кристалізації та відкладенню сечової кислоти в суглобах, що є основною причиною подагри.

Кава. Дослідження, опубліковане в американському журналі Clinical Nutrition, показало, що ризик подагри зменшувався, коли учасники споживали каву. Однак якщо у вас є й інші захворювання, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж включати каву у свій раціон.

Цитрусові. Лимони та апельсини – це потужне джерело вітаміну С та лимонної кислоти. Вони ефективно вимивають надлишок сечової кислоти з організму, тому бажано включити цитрусові в раціон при подагрі.

Зелений чай.  Кілька досліджень доводять, що екстракти зеленого чаю можуть знизити вироблення сечової кислоти в організмі, що робить його здоровим напоєм для тих, хто страждає на подагру або має високий рівень сечової кислоти в крові.

Поділись


Новини партнерів