Фахівці розповіли, нестача яких вітамінів може стати причиною хронічної втоми

Якщо протягом дня ви постійно відчуваєте втому, впоратись зі звичайними рутинними завданнями стає набагато складніше. Причин хронічної втоми може бути декілька. У вас можуть бути проблеми зі сном, ви можете неправильно харчуватись або не підтримувати достатній рівень фізичної активності. Однак іноді проблема полягає у нестачі одного або кількох вітамінів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Багато людей не надають значення цій досить поширеній ознаці авітамінозу. Та якщо ви постійно відчуваєте втому, а причину знайти не вдається, варто збільшити споживання таких вітамінів:

Вітамін В12. Вітамін В12 необхідний організму для вироблення еритроцитів та синтезу ДНК. Якщо наше тіло не одержує достатньої кількості В12, ми можемо відчувати втому та виснаження. Також ми будемо почуватися слабшими, оскільки організм вироблятиме менше еритроцитів, які транспортують кисень по всьому тілу. Харчовими джерелами вітаміну В12 є риба, м’ясо, яйця та збагачені злаки.

Вітамін D. Вітамін D, який також називають сонячним вітаміном, потрібен для нормальної роботи організму. Він важливий для здоров’я кісток та зубів, оскільки саме він відповідає за засвоєння кальцію з продуктів харчування. Вітамін D також відповідає за оптимальне функціонування імунної системи. Його нестача може викликати втому. Часто цього симптому навіть не помічають, однак дослідження підтверджують взаємозв’язок між дефіцитом вітаміну D та відчуттям втоми і виснаженням. Наше тіло може виробляти вітамін D під впливом сонячного світла, а харчовими джерелами вітаміну D є лосось, олія печінки тріски, жовтки яєць, гриби та збагачені продукти.

Вітамін C. Вітамін С добре відомий завдяки здатності зміцнювати наш імунітет. Також він корисний для шкіри та волосся. Однією з перших ознак нестачі вітаміну С є постійне відчуття втоми. Вітамін С також важливий для засвоєння заліза з раціону, яке необхідне для утворення та функціонування еритроцитів. Харчовими джерелами вітаміну є цитрусові, ківі, ананас, болгарський перець, полуниця, кавун та смородина.

Поділись


Новини партнерів