5 продуктів, які пришвидшують метаболізм і сприяють схудненню

Втрата ваги – це складний процес, який вимагає дисципліни, зміни дієти та, звичайно, регулярних фізичних вправ. Як би ми не мріяли одного ранку прокинутись стрункими, жир не можливо спалити за ніч. Однак, є кілька цікавих способів прискорити процес схуднення, не дотримуючись жорстких дієт. Щоб побачити результат, потрібно лише кожного дня вживати по столовій ложці легкодоступних продуктів, які допомагають прискорити метаболізм, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Одним з таких продуктів є яблучний оцет. Він відомий своїми жироспалювальними властивостями. Випивати до сніданку склянку води зі столовою ложкою оцту – поширена рекомендація для тих, хто хоче скинути вагу. Як і звичайний столовий оцет, яблучний оцет містить оцтову кислоту, яка пригнічує запалення та допомагає запобігти ожирінню.

Кокосова олія, яка в основному використовується в косметичних цілях, також може допомогти пришвидшити схуднення. Щоб приготувати на ній їжу, достатньо однієї столової ложки. Кокосова олія прискорює процес спалення жиру та допомагає контролювати свою вагу в довгостроковій перспективі. Щоб включити в раціон кокосову олію, її можна додавати до ранкової кави, або замінити на неї звичну соняшникову олію. Однак не захоплюйтесь – сама по собі кокосова олія доволі калорійна.

Імбир – популярний у всьому світі продукт. В тому числі й завдяки його користі для травлення. Імбир допомагає позбутись болю в шлунку, покращити травлення та прискорити метаболізм. Все це сприяє здоровому схудненню. Найкращий спосіб включити в свій раціон імбир – це додати його до чаю або до звичайної питної води разом з фруктами.

Про користь куркуми не згадував тільки лінивий. Вона має потужні антиоксидантні та протизапальні властивості. Завдяки цьому вона бореться з дією вільних радикалів, які сприяють збільшенню ваги. Куркума корисна у всіх її формах. Ви можете просто додати її до звичних страв, що зробить їх не тільки кориснішими, але й ароматнішими. Найкраще поєднувати куркуму з чорним перцем, він містить сполуки, які покращують засвоєння куркуміну.

Лимонний сік та лимонна вода –  це ще одні популярні напої для посилення метаболізму. Вони роблять організм більш зволоженим та забезпечують його вітаміном С. Регулярне вживання лимонної води також допомагає покращити травлення. Якщо ви хочете відчути ці переваги лимонної води, розмішайте столову ложку лимонного соку в склянці теплої або гарячої води та випийте цю суміш незабаром після пробудження.

Поділись


Новини партнерів