9 застарілих зачісок, яким вже давно варто зникнути з нашого життя

Людина навчилася зачісуватися раніше, ніж писати/ Не дивно, що і до цього дня ми приділяємо стільки уваги нашому волоссю. Когось зміни лякають, і вони роками ходять з однією і тією ж стрижкою і довжиною, адже зістригти зайвий сантиметр рівнозначно катастрофі. Інші ж, навпаки, готові щомісяця експериментувати зі своєю шевелюрою.

Ми склали антирейтинг зачісок, які давно пора залишити в минулому, але багато людей просто не можуть на це наважитися. А бонусом до статті буде стрижка, яку ніхто не чекав, а вона взяла і повернулася через 30 років.

1. Занадто рівне і чітке боб-каре

Прямі геометричні лінії однієї з найпопулярніших жіночих стрижок встигли порядком набриднути. Навіть Вікторія Бекхем, яка ввела її в моду, вже кілька разів змінювала свій імідж. На піку популярності зараз текстурований боб. Цю романтичну і повітряну зачіску вибрали вже багато світових знаменитостей.

2. «Лінивий» пучок

Прийшов час залишити його виключно для дому. Як альтернатива – не менше легкий і швидкий у виконанні низький пучок з прямим проділом. З таким хоч куди – на побачення, роботу або в гості. Більшість моделей на New York Fashion Week 2020 носили саме таку зачіску.

3. Хімічна завивка

Сьогодні «хімія» не так псує і спалює волосся, як у радянському минулому. Щадні склади з натуральними діючими речовинами для завивки використовують всі основні косметичні компанії на кшталт L’Oréal і Schwarzkopf. Зараз в тренді більш природна завивка з великими завитками і об’ємними формами. Яскравий приклад – зачіска аргентинської моделі Мікі Арганараз.

4. Видовжене каре

Щоб пасма біля обличчя не висіли, як вуха спанієля, стилісти радять не переборщувати зі зрізом: перехід між потилицею і передніми пасмами повинен бути плавним і легким. Також важливо стежити за ростом волосся і не забувати вчасно відвідувати перукаря.

5. Старомодні форми

Такі стрижки чекають нас всюди, куди не глянь, – у школах, поліклініках, магазинах і офісах. Список можна продовжувати нескінченно. Звичайно, шанси, що вони безповоротно зникнуть, мізерно малі, але все-таки будемо на це сподіватися. Такі форми вже давно неактуальні, вийшли з моди і до того ж додають віку. Ви ж не хочете виглядати старшою за свої роки?

6. Залаковане начісування

Після рясного нанесення лаку спроби вичесати його приводять до пошкодження структури волосся, що згубно впливає на його зовнішній вигляд. Крім цього, вчені з’ясували, що випари цього засобу виснажують озоновий шар і шкодять навколишньому середовищу. Так нехай залаковане начісування остаточно поступиться місцем природним зачіскам.

7. Чубчик – «лопата»

Питання, робити зачіску з чубком або без, хоч раз, але ставила собі кожна жінка. З цим елементом стрижки потрібно бути гранично акуратними і намагатися підібрати її під свій овал обличчя. Всім любителькам чубків радимо звернути увагу на найактуальніші її варіанти на думку Vogue.

8. Лялькові локони

Тренд на природність сьогодні стосується всіх аспектів зовнішності, в тому числі і волосся. Ідеальна жіноча зачіска (навіть вечірня), на думку Schwarzkopf, – легка і недбала. Пружні залаковані локони, що лежать волосок до волоска тільки підкреслять вік жінки, а то й взагалі додатдуть декілька років.

9. Контрастне мелірування

Цікавий факт: першою, кому зробили мелірування, була Бріжит Бардо. Саме її стиліст намагався врятувати вигорілий чубок актриси, пофарбувавши окремі пасма. Якщо ви любителька експериментів з кольором волосся, то стежити за актуальними методами фарбування зайвим не буде.

Бонус: стрижка «під горщик»

Моду на «горщик» ввела Демі Мур ще в 1990 році, після того як зіграла головну роль у фільмі «Привид». І ось через 30 років цей тренд повертається. Моделі таких будинків мод, як Fendi, Saint Laurent, Balenciaga і Marc Jacobs, вже щосили виблискують на подіумах саме з цією стрижкою. Хоча всі ми пам’ятаємо, як в дитинстві терпіти її не могли.

Поділись


Новини партнерів