12 деталей образу, які можуть непомітно вас зістарити

Як свого часу помітила визнана ікона стилю Коко Шанель: «Ніщо так не старить жінку, як надто багатий наряд». І ця цитата сьогодні актуальна як ніколи, адже мода відмовляється від зайвих прикрас, та й суворе дотримання канонів теж не в честі. Багато прийомів можуть просто-напросто мати зворотний ефект і накинути пару-трійку, а то й десяток років, пише Жіночий Світ.

Ми з’ясували, чого слід уникати в іміджі, якщо ви не хочете візуально збільшити ваш вік.

1. Занадто темне волосся або жовтий блонд

Занадто темне волосся може створити навколо обличчя ореол, який підкреслить всі вікові зміни. Повне знебарвлення з нальотом жовтизни – теж не кращий вибір: воно змушує волосся виглядати недоглянутим і перепаленим. Якщо вам хочеться експериментів з кольором, найкраще підібрати відтінок на два тони світліше натурального або ж зробити вибір на користь благородного холодного блонду.

2. Образ, в якому всі речі ідеально підібрані

Прагнучи виглядати стильно і актуально, ми часто буваємо надмірно кропіткими, але подібна увага до деталей може привести до зворотного результату. Образ, в якому весь одяг і аксесуари ідеально збігаються за відтінками, принтами і загальним стилем, геть позбавляється недбалості, без якої сьогодні обходиться мало який модний комплект.

3. Лаковане взуття та аксесуари

Подібні блискучі предмети відсилають до епохи гламуру і глянцю. До речі, в штаті Огайо шкіряні туфлі, вкриті лаком, знаходяться під забороною: в них відбивається спідня білизна. Найактуальніший матеріал як для взуття, так і для сумок сьогодні – це замша.

4. Занадто ретельно укладене волосся

Ретельна укладка з великою кількістю лаку – нагадування про 80-і і 90-і роки минулого століття. Сьогодні застосовуються більш прогресивні методи, що дозволяють поворожити над волоссям. Наприклад, так звана розумна стрижка, яка полягає в тому, що волоссю надають об’єму за допомогою різних технічних прийомів, а також ламінування волосся, прикореневих спреїв і великого асортименту сухих шампунів. А щоб створити завиті локони, для них потрібно використовувати мінімум стайлінгу. Краще, якщо волосся буде злегка розпатлане і сплутане, як після прогулянки в вітряний день.

5. Недорога біжутерія

Пластикові сережки-кільця і намиста, легковажні браслети і кольє з розсипом різнобарвних скелець виглядають органічно на школярках і студентках, а з жінки старшого віку можуть швидко зробити даму у віці, яка молодиться. Краще вибрати одну велику металеву прикрасу в геометричному стилі – вони будуть в тренді в цьому і наступному році.

6. Яскраво-червоний або темний лак для нігтів

Ми звикли до того, що класичний колір лаку для нігтів – яскраво-червоний. Але, на жаль, це не найкращий вибір: він, як і всі холодні відтінки червоного, підкреслює недоліки шкіри рук. Те саме можна сказати і про темні відтінки. Якщо все ж хочеться використовувати таку гаму кольорів в манікюрі, можна зробити на декількох нігтях актуальний геометричний візерунок, а в якості основного кольору – вибрати нейтральний бежевий або молочний.

7. Футболки з написами

Одяг – прекрасна підмога для самовираження, але коли мова йде про футболки з написами, потрібно бути обережніше. Гасло, яке гордо красується на ній, може здатися самоіронічним, а може зіграти з вами злий жарт, несучи в образ непотрібну інфантильність.

8. Занадто консервативний стиль

Консервативність – відмінна якість, коли мова йде про серйозний бізнес-захід. Але в повсякденному житті не потрібно боятися одягнути світшот з мереживною спідницею або класичні брюки з кросівками. Постійно підпорядковуючи образ загальноприйнятим стандартам, є ризик втратити індивідуальність і перетворитися в манірну даму невизначеного віку.

9. Тонкі трикотажні кофти на ґудзиках

Такі «шедеври дизайнерської думки» можна спостерігати на працівниках бухгалтерій. На жаль, подібний фасон нездатний прикрасити практично нікого: він ріже фігуру і зрадницьки підкреслює найменші недоліки. Краще віддати перевагу кардиганам oversize, які ще довго не вийдуть з моди.

10. Зловживання класичними кольорами

Стандартні поєднання «білий + чорний», «червоний + чорний» та інші вже давно набили оскому, і сьогодні їх не варто сприймати як непохитні правила. Зрештою класика – лише одна з граней моди. З огляду на нинішні реалії, краще перестати бути «відмінницею» і експериментувати, почавши, наприклад, з фіолетово-зеленого комплекту, і вибирати нетривіальні відтінки.

11. Колготки кольору засмаги

Всупереч своїй назві, такі колготи неможливо сплутати з справжньою засмагою: вони виглядають неприродно і здатні зіпсувати навіть ідеальні ноги. До того ж їх «небезпечний» відтінок майже завжди контрастує з натуральним кольором шкіри, яким би він не був. А ось чорні колготи, в тому числі і зі стриманими ажурними деталями, ще довго будуть актуальними.

12. Занадто коротка стрижка

Вважається, що коротка стрижка омолоджує, але зворотний ефект також можливий. В першу чергу це стосується консервативних варіантів з прямими лініями. Асиметричні ж стрижки виглядають в рази більш сучасно, до того ж їх легше підтримувати в формі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів