Офісний дрес-код на літо: кілька цікавих ідей

У цій статті ми розповімо вам про те, чим замінити обридлі строгі костюми і чорні спідниці-олівці в тридцятиградусну спеку.

Спека зазвичай приходить несподівано і застає зненацька: стовпчик термометра росте все швидше, і в звичних чорних костюмах робота в офісі перетворюється на справжнє пекло. Щасливчикам без гардеробного регламенту підбирати стильні і зручні комплекти для робочого літа легко – на відміну від послідовників офісної уніформи і суворої корпоративної культури. Але і для них є свої рекомендації: наприклад, відмовитися від синтетики на користь натуральних матеріалів. Благо, в останніх колекціях – від мас-маркету до преміальних брендів – льону і бавовні відведені окремі почесні місця. Крім того, можна відкласти багатошарові образи на осінь і зиму – улітку такі комплекти викликають тільки дискомфорт.

Пропонуємо кілька актуальних рішень, які легко можна адаптувати під різний корпоративний дрес-код, не порушуючи його і не прощаючись з життям біля погано працюючого кондиціонера.

Костюми з укороченим низом

У весняно-літніх колекціях дизайнери відходять від канонічного поєднання жакета і класичних брюк і пропонують велику різноманітність спідниць і шортів. Знову набирають популярність бермуди або mom-shorts, чому ми несказанно раді: вони скромніші за екстремальне міні, проте дозволяють відкрити коліна (які, до речі, не соромиться показувати навіть перша леді Франції). Ніжні пастельні костюми c шортами і короткими спідницями пропонують Versace, Michael Kors і Off-White, а за легкими лляними, що нагадують домашню піжаму, – варто звернутися до Acne Studios.

Якщо дрес-код все-таки вимагає дотримання жорсткіших правил, можна вибрати костюми з широкими брюками (палаццо і кюлотами) в актуальних пастельних або приглушених пісочних відтінках.

Комбінезони

Знову робимо ставки на натуральні тканини і розслаблені фасони, в яких буде комфортно в рекордні температури. Найбільш консервативні варіанти – з довгими рукавами і брюками. Нехай такий предмет гардеробу стане самостійною одиницею образу, щоб уникнути багатошаровості. Щасливі власники вільного дрес-коду можуть дозволити собі комбінезони з шортами, проте ми все ж рекомендуємо відмовитися від літніх ромперів: такі фасони доречні тільки на пляжі.

Вільна блуза

Об’ємні бавовняні сорочки та хвилясті шовкові блузи правлять бал в колекціях весни і літа 2018 року: таке розмаїття вже давно не було представлене. Найбільш трендові моделі – у Off-White. Це відмінний варіант, якщо корпоративна культура передбачає закриті сорочки з довгими рукавами, проте дозволяє експериментувати з відтінками і фактурами.

Яскраві відтінки «вирви око» для офісу не підходять, але лаконічні об’ємні блузи з ледь помітним принтом (наприклад, в дрібний горох) або з додатковими деталями (рюшами, збільшеною лінією плечей або накладними кишенями) – цілком прийнятні варіанти. Особливо комфортними для офісу будуть максимально об’ємні блузи в поєднанні з такими ж вільними брюками-палаццо або з шортами, як у Mulberry.

Сукні

Хвилясті сукні з шовку і шифону стануть оптимальною заміною строгим футлярам. Завдяки тонкій тканині і зручним фасонам вам не буде жарко навіть в варіантах з довгими рукавами і довжиною нижче коліна. Класичний варіант – сукні-сорочки з бавовни. Їх найпростіше вписати в діловій дрес-код, а дизайнери пропонують широкий вибір і міні (для тих, кому можна все), і скромних міді з довгим рукавом (тим, кому дозволено трохи менше). При бажанні рукав завжди можна підвернути.

Поділись


Новини партнерів