Тренд, про який ви не знали: як в цьому сезоні носити олімпійки

Спортивному стилю, який тепер називають athleisure, за популярністю в цьому сезоні рівних немає і не буде: кросівки, джоггер, кроп-топи і навіть спортивні сукні давно прописалися в наших гардеробних і «виписуватися», здається, зовсім не збираються. Своєї кульмінації в цьому сезоні досягли і 80-ті, які часто вважають найбільш «позбавленою смаку» епохою минулого століття: жакети з широкими плечима, велика кількість деніму і інші ознаки епохи Мадонни задають моду весни і літа нітрохи не менше спортивного одягу.

Але чи є щось, що об’єднає два тренди в один? Першими на думку спадають строкаті легінси, які, втім, поки що ще залишаються занадто ризикованим предметом гардеробу. Другими – найпростіші олімпійки, знайомі кожному з нас ще з пострадянського дитинства.

Строго кажучи, олімпійка – це всього лише верхня частина спортивного костюма, який давно перестав бути винятково спортивною уніформою. Її часто носять окремо, і не тільки зі звичайними синіми джинсами. В пару до неї підійде навіть плісирована спідниця: це довела одна з найзнаменитіших стилісток планети Джованна Батталья. Костюмом, втім, теж можна носити олімпійку. Якщо ви вирішили одягнути олімпійку і штани разом, подивіться, як це зробила Зендайя: юна актриса, збираючись на показ осінньо-зимової колекції Michael Kors, до червоного спортивного костюма з олімпійкою додала пару каблуків і тренч без рукавів – ще один відмінний спосіб позбавити уніформу для бігу виключно спортивної конотації.

Як і інший наймодніший одяг, спортивну куртку носять головні топ-моделі сучасності. Кендалл Дженнер яскраво-жовту олімпійку від Balenciaga одягає з класичними сірими джинсами; Джіджі Хадід міксує з чорним худі і брюками з нейлону, а Белла Хадід – з білими. В рожевому спортивному костюмі ще в вересні минулого року була помічена Ріанна: її вбрання – частина весняно-літньої колекції Fenty Puma. Стиль всіх цих прекрасних дівчат без речей в спортивному стилі вже просто немислимий, так що олімпійка прекрасно в нього вписується.

Олімпійка цієї весни і влітку стане прекрасною альтернативою бомберу, який, зізнаємося чесно, вже до смерті всім набрид. Правила поєднання ті ж: спортивна куртка підійде не тільки до джинсів, але і до класичних прямих штанів, легких суконь, довгих спідниць разом з кроп-топом, міні і до всього того, що ви звикли носити в теплу пору року. Еклектика править бал, і спорт їй в цьому тільки допомагає.

Втім, вибирати перебільшено спортивні і мінімалістичні варіанти зовсім необов’язково. Не гірше виглядатимуть олімпійки, прикрашені воланами або розшиті паєтками. Що стосується матеріалу, то зазвичай для пошиття спортивних курток використовують поліестер, проте він – не єдино можлива опція. Не гірше виглядатимуть олімпійки з тонкого нейлону: що-що, а вони дев’яту декаду XX століття передають максимально точно.

Поділись


Новини партнерів