10 правил, або як вибрати хороший гаманець

Незважаючи на те, що зараз всі користуються пластиковими картками і необхідність в готівці просто відійшла на другий план, без гаманця все одно не обійтись. Адже ті ж картки теж потрібно десь зберігати і постійно носити з собою. Звичайно, гаманець – це звичний для всіх аксесуар, проте коли з’являється необхідність його придбати, варто задуматись над тим, який гаманець варто обрати. На сайті https://mirkoshelkov.com/ ви можете знайти якісний аксесуар для як для себе, так і для близьких для вас людей.

А ми розповімо вам про 10 правил, які допоможуть вам зробити правильну покупку і вибрати гаманець, який прослужить довгі роки.

Історія гаманця

За досить тривалу історію грошей люди чим тільки не розплачувалися. Грошима служили і черепашки, і камінчики, і монети і все це потрібно було десь носити.

До того, як з’явилися гаманці і навіть просто кишені, люди носили гроші в шапці або у взутті. Пізніше їх почали ховати за широкий пояс, куди для цих цілей спеціально пришивалася невелика кишенька.

Під час розквіту Римської Імперії з’явилися перші шкіряні гаманці. Їх прикрашали камінням і вишивкою, в наслідок чого гаманець став атрибутом жіночого вбрання.

У XIX столітті з’явилися паперові гроші, і гаманець все частіше стали називати «гаманцем». Втім, його функціонал від цього не змінився. Для виготовлення гаманців в той час використовували картон, обшитий шкірою або атласом.

Сьогодні ж різноманітність гаманців просто вражає. Хочете класичний гаманець – будь ласка, подобаються аксесуари з екзотичної шкіри – теж не питання. Навіть гаманець у вигляді рукавичок можна знайти, якщо добре постаратися.

Які бувають гаманці

З чого тільки не роблять гаманці! Тут і шкіра, і шкірзамінник, і тканина, і шовк, і екзотична шкіра. При виборі аксесуара для зберігання грошей не можна орієнтуватися лише на його вартість, адже вона може обдурити.

Так, наприклад, шкіряні гаманці – найдорожчі. Однак якщо гаманець зроблений з текстилю або шкірзамінника високої якості і при його виробництві були дотримані всі технології, то по своїй міцності і довговічності такий гаманець не поступається шкіряному. А вартує при цьому набагато дешевше. Якщо ж ви неодмінно хочете гаманець з натуральної шкіри, то обирайте лаковані моделі – вони прослужать довше звичайних.

Як правило, шкіряні гаманці шиють з телячої шкіри, але можливі і екзотичні варіанти. Величезною популярністю користуються яскраві аксесуари зі шкіри пітона і навіть вугра. Останній, до речі, зовні виглядає дуже ненадійно і здається занадто м’яким, але все ж зовнішні впливи йому не страшні.

Втім, найбільш надійним матеріалом все ж залишається прогумований текстиль. З нього зазвичай роблять валізи, адже з ними всяке може трапитися. Так що подібний прогумований гаманець, захований в сумці, точно прослужить довгі роки.

10 правил, як вибрати хороший гаманець

1. Помацати

Визначити чи виготовлений ваш гаманець з натуральної шкір, чи з синтетичних матеріалів можна на дотик. Гаманець з натуральної шкіри буде теплим, а з штучних матеріалів – холодним.

2. Провести вологою серветкою

Щоб перевірити якість шкіри і якість фарби, досить провести по гаманцю вологою серветкою. Якщо шкіра від цього потемніла або на серветці залишилася фарба, то від покупки краще відмовитися.

3. Нитки, а не клей

Перевірте, щоб всі шви на гаманці були прошиті, а не проклеєні. Прошитий гаманець надійніший і прослужить вам набагато довше. При цьому шви повинні бути рівними, без пропуску стібків. В іншому випадку є велика ймовірність, що шов з часом розійдеться.

4. Щільність і твердість

Гаманець повинен бути помірно твердим. Занадто м’який шкіряний гаманець швидко втратить свій презентабельний вигляд. Навпаки, якщо шкірзамінник, з якого пошитий гаманець, буде дуже щільним, то з часом він може тріснути. Особливо в місцях згинів.

5. Додатковий шар шкіри

Згини – взагалі слабке місце у будь-яких гаманців. Якщо ви обрали складну модель, то зверніть увагу на місце згину. Там повинен бути додатковий шар шкіри, який посилить конструкцію і продовжить термін служби вашого гаманця.

6. Метал кращий за пластик

Металева фурнітура краще пластикової. Вона не тільки виглядає презентабельніше, але її і зламати важче. А це значить, що в цілому гаманець з металевими блискавками і заклепками прослужить вам довше.

7. Зручність фурнітури

Гаманцем ми користуємося досить часто. І не просто тримаємо в руках, а постійно відриваємо і закриваємо, іноді однією рукою і в поспіху. Тому дуже важливо, щоб всі застібки відкривалися і закривалися легко. До речі, для довговічності гаманця це теж має значення. Є велика ймовірність, що шкіра просто порветься, якщо блискавка буде відкриватися з зайвими зусиллями.

8. Достатня кількість відділень

Як вже говорилося, гаманцем має бути зручно користуватися. А для цього він повинен бути містким, але не громіздким і в ньому має бути достатня кількість відділень. Зокрема, необхідно відділення для купюр, відділення для дріб’язку і для карток.

9. До речі, про картки!

Обираючи гаманець, обов’язково відразу перевірте чи поміщаються в кишеньки для карток власне картки! Зверніть увагу, наскільки легко вони туди входять і як легко дістаються.

10. Вологостійкість

Безумовно, гаманець це не сумка і ймовірність того, що він потрапить під дощ, досить мала. Однак в сумці легко може щось пролитися або можуть протекти вологі серветки (і таке буває), і на цей випадок гаманець, що не промокає, буде просто необхідний.

Ось, мабуть, і все, що потрібно врахувати, обираючи гаманець. Сподіваємося, що тепер вибір цього аксесуара перестане бути для вас проблемою і в магазині вам не знадобиться консультант.

Поділись


Новини партнерів