10 рецептів найсмачніших супів! Здивуй рідних і друзів!

1. Ароматний супчик з копченою куркою і плавленим сирком

sup-06

  • копчене стегно – 300 гр
  • плавлений сир – 3 ст. л. (у мене віола)
  • картопля – 3 шт
  • морква – 1 шт
  • ріпчаста цибуля – 1 шт
  • зелень кропу – для подачі
  • сіль і спеції – за смаком
  • рослинна олія – для смаження
  1. Зварити стегенце, вийняти з бульйону розібрати на волокна і перекласти назад в бульйон;
  2. Далі додати нарізану кубиками картоплю і дрібно нарізану моркву (або натерта на тертці);
  3. Ріпчасту цибулю обсмажити до золотистого кольору і додати в суп;
  4. Слідом плавлений сир;
  5. Варити на маленькому вогні хвилин 15 – 20 і більше до готовності і повного розчинення сиру.

При подачі посипати дрібно нарізаним кропом або іншою улюбленю зеленню. Смачного!!

2. Гороховий суп з мисливськими ковбасками та сиром

sup-04

  • Горох – 1 стакан
  • Картопля – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт
  • Ковбаски мисливські – 5 шт
  • Плавлений сир – 1 шт (або 2 стол ложки)
  • Зелень – за бажанням
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Розрахунок на – 3 літри
  1. Горох замочити на 2 години або на ніч;
  2. У киплячу підсолену воду висипати горох, варити хвилин 30 постійно знімаючи піну, додати картоплю.

Зробити зажарку:

  • Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці (або дрібно нарізати) обсмажити майже до готовності, додати нарізані кружальцями ковбаски;

Додати зажарку до гороху з картоплею і плавлений сир і варити до повного розплавлення сиру.

При подачі посипати зеленню. Смачного!!!

3. Гороховий суп з куркою і грибами

sup-07

  • Куряче філе – 300 гр
  • Гриби – 150 гр (у мене печериці)
  • Горох – 0, 5 склянки (заздалегідь замоченого у воді на ніч)
  • Картопля – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт
  • Гірчиця – 1 чайна ложка
  • Куркума – на кінчику чайної ложки (за бажанням, для більш жовтого кольору)
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Зелень – для подачі
  1. Горох разом з курячими грудками відправити вариться в підсолену киплячу воду хвилин на 30 і більше;
  2. Грудку нарізати на невеликі шматочки;
  3. Картоплю нарізати кубиками і перекласти в бульйон до гороху з курячою грудкою і варити хвилин 15 і більше.

Зробити зажарку:

  • Моркву натерти на тертці (або нарізати маленькими шматочками) ріпчасту цибулю нарізати маленькими кубиками;
  • Обсмажити овочі до рум’янцю, додати гриби і гірчицю і тушкувати на маленькому вогні хвилин 5;
  • Перекласти готову зажарку в бульйон разом з куркумою, сіллю і перцем.

Варити суп ще хвилин 10, вимкнути і дати супу настоятися.
При подачі посипати свіжою зеленню. Смачного!!

4. «Харчо» з куркою

sup-08

  • Куряча грудка – 300 гр
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт
  • Рис – 100 гр
  • Часник – 3 зубчики
  • Томатна паста – 2 стіл ложки
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Зелень – невеликий пучок
  • Олія – ​​для смаження
  • Розрахунок – на 3 літри
  1. Курячі грудки нарізати на шматочки;
  2. Рис відварити разом з курячими грудками в підсоленій воді;
  3. Моркву натерти на крупній тертці (або порізати кружальцями);
  4. Ріпчасту цибулю нарізати маленькими кубиками;
  5. Моркву і ріпчасту цибулю обсмажити, додати томатну пасту, подрібнений часник, дрібно нарізану зелень і трохи потушити;
  6. Додати зажарку в суп з сіллю і спеціями;
  7.  Як суп закипить його вимкнути і дати супу настоятися хвилин 10.

При подачі посипати суп зеленню. Смачного!!!

5. Томатний суп з м’ясними фрикадельками і нутом

sup-03

  • Яловичий фарш – 400 гр
  • Нут – 1 стакан (заздалегідь замочений у воді)
  • Картопля – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Болгарський перець – 1 шт (невеликий)
  • Томатна паста – 2 стіл ложки
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Розрахунок на – 4 літри
  1. Зварити нут в підсоленій воді до готовності;
  2. Сформувати з фаршу невеликі фрикадельки і акуратно додати їх вариться до нуту.

Зробити зажарку:

Ріпчасту цибулю і моркву нарізати маленькими кубиками і обсмажити. Додати дрібно нарізаний болгарський перець і часник з томатною пастою, протушкувати під кришкою на маленькому вогні хвилин 10 (помішуючи щоб не підгоріло).

Викласти зажарку до вареного нуту і фрикадельок. Додати картоплю натерту на крупній тертці, посолити поперчити, як суп закипить варити його на маленькому вогні хвилин 20, потім вимкнути і дати супу настоятися хвилин 10.

При подачі посипати зеленню. Смачного!!

6. Солянка з грибами

sup-05

  • Яловичина – 300 гр
  • Ковбаси копчені – 200 гр
  • Шинка – 200 гр
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Гриби – 200 гр (у мене лісові опеньки, заздалегідь відварені)
  • Огірки солоні – 2 шт
  • Оливки – 150 гр (без кісточок)
  • Помідори – 2 шт
  • Томатна паста – 2 стіл ложки
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Лимон – 1 шт
  • Розрахунок на 3 – 3, 5 літра

Зварити в підсоленій воді бульйон з яловичини, м’ясо вийняти нарізати на невеликі шматочки і назад перекласти в каструлю, разом з грибами і спеціями.

Зробити зажарку:

Ріпчасту цибулю нарізати, обсмажити до золотистого кольору, додати нарізану шинку і копчену ковбасу, обсмажити все разом хвилин 5, додати нарізані помідори без шкірки і томатну пасту, варити все під кришкою на маленькому вогні хвилин 10.

Перекласти зажарку в яловичий бульйон і додати нарізані огірки і оливки, довести до кипіння, вимкнути і дати солянці настоятися хвилин 20.

При подачі в кожну тарілку покласти скибочку лимона. Дуже смачно зі сметаною і подрібненою зеленню.

Смачного!!

7. Курячий суп з сирними галушками і зеленим горошком

sup-10

  • Грудка куряча – 300 гр
  • Морква – 1 шт
  • Картопля – 3 шт
  • Зелений горошок – невелика жменя (у мене свіжий)
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт
  • Сир – 50 гр
  • Яйце – 1 шт
  • Борошно – 4 ст. л. (може більше або менше, все залежить від борошна)
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  1. Зварити бульйон з курячих грудок в підсоленій воді, розібрати грудку на волокна і назад закинути в бульйон;
  2. Картоплю нарізати кубиками, перекласти в бульйон.

Зробити зажарку:

  • Обсмажити дрібно нарізану цибулю і нарізану моркву (або натерту на тертці);
  • Додати зажарку в суп, сіль і спеції і варити майже до готовності.

Зробити сирні галушки:

  • Сир натерти на дрібній тертці, додати яйце, перемішати і поступово додати борошно невеликими порціями, замісити так щоб злегка липнуло до рук і скачати в невеликі кульки.

Додати галушки разом із зеленим горошком і варити ще хвилин 10, накрити кришкою і дати супу настоятися хвилин 5.

Смачного!!

8. Курячий суп з яєчними млинцями

sup-02

  • Куряча грудка – 300 гр
  • Яйця – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт
  • Картопля – 2 шт
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  1. Зварити бульйон з курячих грудок в підсоленій воді, нарізати грудку на невеликі шматочки, перекласти її назад в бульйон;
  2. Додати в суп картоплю нарізану кубиками.

Зробити зажарку:

Моркву натерти на крупній тертці а цибулю нарізати маленькими кубиками, обсмажити овочі.

  • Додати зажарку в суп і поварити хвилин 15;
  • Яйця збити з невеликою кількістю солі і перцю, обсмажити з двох сторін як млинці (розрахунок 3 яйця – три млинці);
  • Яєчні млинці злегка остудити і нарізати соломкою, додати їх до супу, як суп закипить зняти з плити і дати настоятися хвилин 10.

Посипати подрібненою зеленню і подавати до столу. Смачного!!!

9. Фінський суп з лососем і вершками

sup-01

  • Суповий набір з лосося – 300 гр (голови, хребти, хвости)
  • Філе лосося – 300 гр
  • Картопля – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт
  • Вершки нежирні – 1 стакан
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Розрахунок – на 3 літри
  1. Суповий набір відправити вариться з цілою цибулиною, як закипить постійно знімати піну;
  2. Суповий набір вийняти з бульйону;
  3. Бульйон процідити, повернути на плиту, як закипить додати картоплю нарізану маленькими кубиками, дрібно нарізану цибулю і моркву;
  4. Як бульйон закипить додати нарізаний лосось, сіль і спеції;
  5. Варити хвилин 20 постійно знімаючи піну;
  6. У самому кінці варіння влити вершки, довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися хвилин 20.

Смачного!!

10. Шурпа з яловичини

sup-09
Шурпа це східний, густий і дуже наваристий суп, найкраще його варити в казані, м’ясо брати на кістці, для насиченості. Суп виходить дуже смачним. Рецептів я знайшла дуже багато, але вирішила зупиниться на цьому і не пошкодувала

  • Яловичина на кістці або м’якоть і реберця – 800 гр
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт
  • Помідори без шкірки – 3 шт
  • Морква – 2 шт (середнього розміру)
  • Болгарський перець – 2 шт (бажано різного кольору)
  • Картопля – 6-7 шт
  • Часник – 5 зубчиків
  • Гострий перець – 1 шт
  • Томатна паста – 1 стіл ложка з гіркою
  • Зелень – петрушки, кінзи (за смаком)
  • Рослинна олія – ​​для смаження
  • Спеції та сіль за смаком
  • Розрахунок – на 5 літрів
  1. М’ясо нарізати середніми шматками і відправити смажиться прямо в казан (якщо немає казана, то можна приготувати в мультиварці або окремо посмажити на сковороді) обсмажити з двох сторін на сильному вогні, додати моркву нарізану кружальцями і цибулю півкільцями, все разом протушкувати, довести овочі до м’якості;
  2. Додати воду і томити близько 1 години (не забуваючи знімати піну);
  3. Тим часом, начистити картоплю і перець болгарський (гострий поки чіпати не треба);
  4. Час підійшов, треба закладати і інші овочі;
  5. Картопля, болгарський перець і помідори нарізати досить крупно і відправити до бульйону не забуваючи посолити і додати різноманітні спеції, довести до кипіння, додати томатну пасту, нарізаний часник і гострий перець цілком (не розрізаючи його).
  6. Накрити кришкою, зменшити вогонь на мінімум, щоб злегка кипіло і варити 1 годину;
  7. Після того як час минув, дуже акуратно вийняти гострий перець і посипати зеленню і варити ще хвилин 5.

При подачі хто любить по гостріше, нарізати маленькими шматочками прямо в тарілку пекучий перець (але не весь звичайно) і посипати зеленню. Смачного!!!

Поділись


Новини партнерів