Смачний та оригінальний кекс з сиром та болгарським перцем

Закусочний кекс із сиром та болгарським перцем чудово підійде для легкого перекусу. Його можна подавати до бульйону, супу або брати із собою на пікнік. Це дуже смачне та легке доповнення до будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 г.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Молоко – 40 мл.
  • Спеції – 1/2 ч. л.
  • Сир твердий – 80 г.
  • Борошно пшеничне – 110 г.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Перець болгарський (у нас 1/2 червоного та 1/2 жовтого) – 1 шт.
  • Перець солодкий (зелений) – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія -​​ 3 ст. л.
  • Кунжут – 1 ч. л.

Приготування:

Перець помити, очистити від насіння, нарізати смужками.

Часник почистити, промити та нарізати пластинами.

У сковороду налити олію, перекласти перець і часник. Обсмажувати на середньому вогні поки перець не стане м’яким.

Вершкове масло розтопити.

У мисці змішати яйця, сіль та спеції (у нас середземноморські трави).

Потім влити молоко та вершкове масло (не гаряче). Перемішати.

Сир натерти на дрібній тертці. Перекласти у миску, добре перемішати.

Потім просіяти борошно з розпушувачем для тіста. Ретельно все перемішати.

До тіста додати обсмажений перець (без олії в якій він смажився). Декілька смужок залишити для того, щоб прикрасити кекс. Добре перемішати.

Розподілити тісто у формі. У нас силіконова, тож нічим її не застилали і не змащували. Зверху розкласти перчики.

Посипати кунжутом. Готувати в наперед розігрітій до 180 гр. духовці 30-35 хв.

Готовий кекс подаємо до столу. Смачного!

Читайте також: Оригінальна закуска з кабачків – швидко, просто і дуже смачно

Поділись


Новини партнерів