Повітряна шарлотка з великою кількістю запечених яблук

Шарлотка – повітряний пиріг, з великою кількістю запечених яблук! Через відсутність жиру шарлотка дуже легка, кілька шматочків можна з’їсти на одному диханні!

Інгридієнти:

  • 4 яйця
  • 200 гр. цукру
  • 140 гр. пшеничного борошна
  • дрібка солі
  • 4 гр. ванільного цукру
  • 4 яблука (500 гр)

Приготування:

Сезонні яблука потрібно очистити від шкірки, видалити серцевину і порізати на тонкі скибочки.

*щоб яблука в шарлотці були м’якими, вони мають бути сезонними і нарізати потрібно тонкими шматочками.

Посипаємо корицею та перемішуємо.

Білки відокремлюємо від жовтків, уважно щоб частина жовтка не потрапила до білків.

Білки переливаємо в чисту та суху миску, додаємо щіпку солі та збиваємо в пишну піну. Потроху додаємо цукор та ванільний цукор.

На мінімальній швидкості підмішуємо жовтки.

У два прийоми просіюємо борошно і акуратно перемішуємо лопаткою, ніби складаючи тісто. Щоб максимально зберегти його легкість.

Готове бісквітне тісто перекладаємо у форму діаметром 22-24 см. Дно потрібно застелити пергаментним папером.

Зверху по колу викладаємо яблука.

Шарлотку потрібно випікати при 170 ° С – 60 … 70 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки та розміру форми.

Залишаємо пиріг трохи охолонути і витягуємо з форми (по краю форми потрібно підрізати тонким ножем.

Присипаємо цукровою пудрою.

Повітряна шарлотка з великою кількістю запечених яблук! Кислинку яблук компенсує солодке тісто) Дуже ароматний та смачний пиріг!

Поділись


Новини партнерів