Цей соковитий, свіжий, яскравий салат із пекінською капустою та куркою чудово підходить для щоденного меню. Він виходить ситним і цілком може вважатися легкою вечерею – її оцінять ті, хто дотримується основ правильного харчування. У цьому салаті ідеальний баланс білків, жирів та вуглеводів та жодного майонезу.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 шт.
- Капуста пекінська – 250 г.
- Морква – 1 шт.
- Волоський горіх – 30 г.
- Цибуля зелена – кілька пір’їн
- Олія рослинна – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений за смаком.
- Приправа для курки до смаку.
Заправка:
- Олія оливкова – 4 ст.л.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Мед – 1 ч.л.
- Гірчиця в зернах – 1 ч.л.
Приготування:
Куряче філе миємо та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Філе розрізаємо вздовж на 2 половинки. Кожну з них з двох боків солимо до смаку, перчимо і приправляємо приправою до курки.
У сковороді нагріваємо трохи рослинної олії. Після чого викладаємо в неї підготовлене куряче філе та обсмажуємо його до золотистої скоринки з обох боків на середньому вогні. Готове філе знімаємо зі сковороди на тарілку та повністю охолоджуємо.
Листя пекінської капусти нарізаємо квадратиками.
Пір’я зеленої цибулі не дуже дрібно нарізаємо навскоси.
Ядра волоських горіхів ріжемо ножем.
Курку нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.
Усі інгредієнти складаємо у велику глибоку миску і сюди ж натираємо на тертці для моркви по-корейськи одну невелику моркву.
Для заправки змішуємо в окремій мисці мед, соєвий соус, оливкову олію, лимонний сік та гірчицю у зернах. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо до однорідності.
Салат заправляємо заправкою та добре перемішуємо. Пробуємо на смак і при необхідності солимо і перчимо.
Цей салат одразу ж готовий до вживання. Але якщо дати йому настоятися хоча б півгодини, його смак стане більш збалансованим і цікавим. Смачного!