Яка їжа “захистить” печінку і мозок від алкоголю

Авторами дослідів за участю тварин стали співробітники Університету Тафтса і Фрідманської школи харчування. Лабораторним щурам, які споживають алкоголь в такій кількості, що це відповідало хронічного алкоголізму у людей, давали речовини з помідорів в різних видах. Зокрема, гризуни отримували окремо по групах очищений лікопін, томатний порошок і томатну пасту.

Читайте також: 5 продуктів для очищення артерій

Експеримент тривав чотири тижні. Його результати показали, що томатний порошок (еквівалентний за змістом поживних речовин одному середньому помідору) здатний ефективно охороняти внутрішні органи від алкогольного ушкодження. Його захисний ефект був зафіксований у більш ніж 90% щурів.

Також вчені відзначили, що вживання безпосередньо самих помідорів теж може принести потрібну користь організму любителів міцних напоїв.

Поділись


Новини партнерів