Виявлено простий спосіб зробити овочі кориснішими

Іспанські вчені провели дослідження, за підсумками якого прийшли до висновку, що глибоке обсмажування овочів на оливковій олії першого віджиму робить їх в рази кориснішими. Справа в тому, що при такому способі приготування овочі піддаються обробці сполуками фенолу, який вважається антиоксидантом.

Цікавим виявився той факт, що при гасінні або варінні фенол має властивість руйнуватися, а при обсмажуванні саме на оливковій олії першого віджиму, він зберігався в овочах. В ході експерименту вчені вивчали властивості після термообробки картоплі, гарбуза, баклажанів і помідорів. При варінні, швидкому смаженні або гасінні ці овочі втрачали фенол, проте після глибокого смаження, вміст фенолу в них збільшувався.

Читайте також: Лікар підказала кращий засіб від головного болю

Вчені заявляють, що під час дієти можна вживати овочі, приготовані на воді чи на пару, але краще це робити з відваром, отриманим під час готування.

Джерело

Поділись


Новини партнерів