Лікарі попереджають: баклажани можуть бути шкідливими

Хоча баклажани і містять багато вітамінів і мікроелементів, їх вживання в їжу може чинити негативний вплив на організм. Про це розповіли гастроентерологи, які також пояснили, яким групам осіб краще все-таки утримуватися від страв з баклажанами.

За словами фахівців, чия думка наводиться в журналі «Розумна», з’їдена страва з баклажанів здатна спровокувати отруєння. У важких випадках його симптоми бувають страшними – можуть виникнути судоми, проблеми з диханням, сплутаність свідомості.
Справа в тому, що в міру своєї стиглості баклажани накопичують речовину соланін, який при потраплянні в організм поводиться як токсин. Щоб мінімізувати ризики токсикації, експерти радять очищати баклажани від шкірки, а перед приготуванням вимочувати їх у підсоленій воді нарізаними протягом 30 хвилин.

Читайте також:4 симптоми, які вказують не те, що ваше тіло перевантажене токсинами

Зазвичай баклажани смажать. Але фахівці застерегли про те, що в процесі смаження в їх плодах руйнується корисна клітковина, а в м’якоті накопичуюються потенційно небезпечні компоненти, які виділяються рослинним маслом.

«При занадто активному споживанні смажені баклажани можуть посприяти набору зайвої ваги і загостренню хронічних захворювань органів шлунково-кишкового тракту. Краще вживати в їжу варені або запечені баклажани », – висловилися гастроентерологи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів