5 продуктів, що допоможуть вам покращити ваш сон

Зараз здається, що проблеми зі сном має ледь не кожний другий. Порушення сну призводять до перенапруження очей, підвищеного ризику ожиріння, діабету та захворювань серця, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Для того, щоб зберегти здоров’я, важливо не лише забезпечити нормальну тривалість сну, а і подбати про його якість. У цьому можуть допомогти правильно підібрані продукти харчування.

Ось декілька продуктів, що можуть покращити якість вашого сну:

Мигдаль. Мигдаль багатий на мелатонін, гормон, який примушує нас відчувати сонливість. Доведено, що регулярне споживання мигдалю покращує рівень якості сну. Окрім мелатоніну, мигдаль також містить магній, який також корисний для сну.

Молоко. Склянка теплого молока – це один із найвідоміших засобів для покращення якості сну. Молоко містить триптофан, кальцій, вітамін D та мелатонін. Всі вони сприяють швидшому засинанню та більш глибокому сну. Триптофан, що міститься в молоці, взаємодіє з певними хімічними речовинами мозку, які відповідають за регулювання біологічного годинника.

Ромашковий чай. Ромашка – це один із рослинних засобів для подолання безсоння. Вона містить флавоноїд під назвою апігенін. Він сприяє покращенню якості сну та допомагає розслабитись. При цьому чай з ромашки не містить кофеїну, тому ви можете вживати його прямо перед тим, як йти у ліжко.

Волоські горіхи. Не лише мигдаль, а і волоські горіхи допомагають нам спати краще. Волоські горіхи містять триптофан, амінокислоту, яка допомагає у виробленні серотоніну та мелатоніну.

Латук. Салат-латук містить лактукарій, речовину, яка природним шляхом заспокоює нервову систему. Тому миска салату на вечерю теж може позитивно вплинути на ваш сон.

Поділись


Новини партнерів