Чому лікарі радять вживати свіжу м’яту: важливі плюси для здоров’я

Вживання свіжої м’яти дає ряд важливих переваг для здоров’я, від знищення бактерій, що викликають неприємний запах з рота, до поліпшення травлення. Радячи включити її в раціон, лікарі називають найважливіші плюси ароматної рослини.

М’ята – це щось більше, ніж приємний запах, вона володіє серйозним живильним ефектом. Трава багата кальцієм, міддю, фолієвою кислотою, залізом, магнієм і марганцем, а також іншими важливими живильними речовинами, і може похвалитися безліччю оздоровчих властивостей.

Вбиває хвороботворні мікроорганізми порожнини рота. Лікарі радять вживати м’яту не просто для освіження дихання. Її олія має антимікробні властивості, які допомагають зменшити кількість мікробів і бактерій в роті, що викликають неприємний запах з рота, карієс, інфекції ротової порожнини.

Полегшує запалення. Людям, які страждають захворюваннями порожнини рота, що викликають запалення ясен, вона допомагає зменшити запальний процес. Для цього потрібно виконувати полоскання рота з додаванням м’яти.

Усуває зубний наліт. Схожий на плівку, він накопичується на зубах і служить притулком для мільйонів бактерій. Клінічні випробування показали, що полоскання рота рідиною з додаванням м’яти допомагає позбутися від зубного нальоту всього за чотири тижні.

Підвищує працездатність. В експериментах спортсмени, які вживали перорально олію перцевої м’яти, краще виконували певні вправи, ніж до її прийому.

Захищає від інфекцій. Ще один важливий плюс м’яти для здоров’я – її олія ефективно бореться з кишковою паличкою, бактеріями Candida albicans і золотистим стафілококом. Ці патогени відповідальні за виникнення серйозних інфекцій в людини, що вражають основні органи, включаючи легені і кишечник.

Полегшує закладеність носа. М’ятний чай є прекрасним природним засобом від закладеності носа. Ментол, потужна органічна сполука, що міститься в листі м’яти, допомагає позбутися від надлишків слизу в носі, до того ж стимулює рецептори холоду, полегшуючи дихання.

Допомагає від проблем зі шлунком. Вживання м’яти має спазматичну дію при болях і дискомфорті в животі, допомагає при таких проблеми зі шлунком, як здуття живота, гази, судоми, діарея.

Покращує психічне здоров’я. Лікарі радять вживати свіжу м’яту в умовах пандемії коронваіруса нового типу, що стала важким випробуванням для психіки мільйонів людей. Важливий плюс м’яти – ефект натурального антидепресанту: вона може покращувати настрій, допомагає розслабитися, краще справлятися зі стресом, повідомляє Food News.

Поділись


Новини партнерів