Фахівці назвали продукт, який може вирішити проблеми зі сном

Проблеми зі сном можуть здаватись не надто серйозною проблемою зі здоров’ям, але не варто ними легковажити. Нестача сну може стати причиною виникнення або загострення багатьох хронічних станів, включаючи ожиріння, діабет 2 типу та хвороби серця, а також скорочення тривалості життя, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Тим не менш, усвідомлення наслідків розладів сну не допомагає їх позбутись.

Дослідження показують, що продукти, які ми вживаємо можуть заважати або ж навпаки, допомагати налагодити режим сну. Одним з продуктів, які допомагають заснути, є ананаси.

Вважається, що ананаси допомагають врегулювати проблеми зі сном завдяки вмісту мелатоніну. Мелатонін – це гормон, який виробляється шишкоподібною залозою в мозку. Він бере участь у регулюванні циклу сну-неспання. Добавки з мелатоніном часто використовують для лікування безсоння.

Одне з досліджень показало, що після вживання ананасів кількість маркерів мелатоніну в організмі зросла на 266%. Інші фрукти, що містять мелатонін, показали схожі результати, хоча зростання було меншим. Наприклад, банани збільшували кількість маркерів мелатоніну на 180%, а апельсини – на 47%.

Серед продуктів, які заважають на заснути чільне місце посідають ті, що містять кофеїн. Кофеїн – це стимулятор, який блокує дію гормонів, що змушують нас відчувати сонливість.

Значна доза кофеїну може на короткий час стимулювати мозок, але коли його ефект зникне, ви почуватиметесь втомленими та розгубленими.

Тому фахівці радять відмовитись від кофеїновмісних продуктів в другій половині дня, включити в раціон ананаси та суворо дотримуватись режиму сну, якщо ви страждаєте від безсоння.

Поділись


Новини партнерів