Названа найнебезпечніша група крові у жінок

Щоб розрахувати ймовірні ризики, багато лікарів почали давати рекомендації щодо визначення групи крові майбутнім молодим батькам.

До речі, у багатьох державах такі аналізи і потім прорахунок їх “сумісності” є обов’язковою процедурою.

Гарне поєднання

Лікарі вважають, що жінці можна бути абсолютно спокійною, якщо у неї і батька її дитини одна група крові, якщо у жінки четверта група, а у чоловіка перша.

У всіх інших випадках і лікарям і майбутнім батькам потрібно бути насторожі.
Прийнято вважати, що існує ризик ускладнень при вагітності, якщо жінка має негативний резус-фактор, однак це не завжди так.

Як кажуть медики, в разі обопільного негативного резус-фактора у батьків і малюка проблеми не виникають, як і в разі якщо у дитини і його матері негативний резус-фактор, при позитивному у чоловіка, сумісні і резус-позитивна кров жінки з резус-негативною у її дитини.

Але в разі, якщо ситуація навпаки: резус-негативний тип крові матері і резус-позитивний у плода, то в організмі жінки можуть вироблятися антитіла, які будуть атакувати білки плоду, прийнявши їх за “чужорідні”.

Втім, медики заспокоюють, що в разі першої вагітності і такого роду ситуації не варто панікувати, оскільки в крові ще немає антитіл, призначених для знищення “чужих” еритроцитів.

Однак, якщо ж такі тіла все ж виявляються, то для того, щоб запобігти конфлікту резусів плода і матері часто лікарі прописують спеціальні препарати.

Коли проблеми майже гарантовані

Крім того, не уникнути проблем, в разі якщо у майбутньої матері і плоду кров належить до різних типів.

Резус-конфлікт відбувається в разі:

  • першої та другої групи крові матері і третьої у дитини,
  • третьої або першої у матері і другої у дитини,
  • якщо у жінки кров першої, другої чи третьої групи, а кров малюка відноситься до четвертої.

Коли малюк вже народився

Велика небезпека підстерігає тих немовлят, які народилися з другою або третьою групою крові, в той час як їх матері мають першу групу – в цьому випадку високий ризик розвитку гемолітичної хвороби.

Тому, кажуть лікарі, найбільш небезпечною для жінки можна вважати першу групу крові.

А ще її власниці раніше інших жінок виснажують свої запаси яйцеклітин, що часто є причиною безпліддя, а також складнощів із зачаттям після 30 років. Часто страждають від її поганого згортання, що несе ризики летального результату при сильній кровотечі.

 

Поділись


Новини партнерів