Фахівці назвали 13 неочевидних ознак, що вказують на проблеми з нирками

Сьогодні ми розповімо вам про не очевидні симптоми, що вказують на порушення в роботі нирок.

Ознака 1: раптові болі

Біль у верхній частині спини/в боці, що розповсюджується в передній черевній стінці і віддає в пах, може свідчити про проблеми з нирками. Швидше за все, мова йде про інфекції сечовивідних шляхів, яка в підсумку перейшла в нирки. Утворилося запалення, що дає про себе знати в такий спосіб. Сильний біль/спазми можуть свідчити про камені.

Ознака 2: втома

При захворюваннях нирок загальмовується вироблення еритропоетину. Даний гормон регулює вироблення еритроцитів, що провокує анемію, втому, слабкість, нездужання, сонливість. Організм не отримує необхідну кількість кисню, звідси всі вищеназвані симптоми.

Ознака 3: озноб, відчуття холоду

Хвороби нирок супроводжуються відчуттям холоду, хоча на вулиці і в приміщенні може бути тепло. Через нестачу кисню і анемії знижується вироблення тепла, енергії, через що з’являється озноб.

Ознака 4: посмикування м’язів

Раптове посмикування м’язів характерне для проблем з органом. Це трапляється через скупчення токсинів в кровотоці.

Ознака 5: сплутаність свідомості

Знову-таки накопичені токсини негативно впливають на мозок.

Ознака 6: підвищення тиску

Нирки відповідальні за регулювання кількості солі в крові і тканинах. Неправильний процес викликає підвищення артеріального тиску. Пошкодження активують вироблення гормонів, відповідальних за цей процес.

Ознака 7: діабет

Підвищений рівень цукру в крові ушкоджує орган, викликаючи порушення в роботі інших органів. Необхідно бути обережніше при виявленому діабеті і регулярно обстежуватися на цукор.

Ознака 8: подагра

Надмірна кількість сечової кислоти провокує набряки суглобів. 90% пацієнтів з подагрою стикаються з нездатністю нирок позбутися від сечової кислоти.

Ознака 9: часті інфекції сечовивідних шляхів

Інфекції, які виникають постійно, можуть бути фактором появи каменів у нирках. Збільшується ймовірність ниркової інфекції, що викликає пошкодження органів, якщо не буде лікування.

Ознака 10: задишка

Рідина, яка не виходить з організму, накопичується в легенях. Анемія викликає гіпоксію тканини і утруднення дихання. Звідси – брак повітря при найменших зусиллях, запаморочення. Ці стани повинні проходити після відпочинку.

Ознака 11: переднепритомний стан

Разом з ними проблеми з пам’яттю, запаморочення. Це трапляється через нестачу кисню, що викликає слабкість, нудоту, запаморочливі стани. Особливо проявляються при різких рухах, наприклад, підйомі з ліжка.

Ознака 12: свербіж шкіри

Нирки потрібні для видалення відходів з кровотоку. Відмова в роботі провокує скупчення відходів в крові, сильний свербіж. Можливі сухість, почервоніння, дрібні висипання.

Ознака 13: металевий присмак

Відходи метаболізму в крові (сечова кислота і аміак) здатні змінювати смак їжі, утворювати неприємний запах з рота. Поганий присмак металу в будь-якій їжі – властиве для порушень нирок явище.

Поділись


Новини партнерів