Фахівці пояснили, чому не можна їсти макарони і сосиски 

Проти вживання дітьми сосисок і макаронів висловлюються лікарі-дієтологи, які бачать проблему в харчуванні дітей. Жіночий Світ розповідає, чому шкідливо вживати в їжу макаронні та ковбасні вироби.

Фахівці прирівнюють сосиски до таких продуктів, які можна з’їсти тільки в крайньому випадку, коли в холодильнику, можна сказати, миша повісилася. В першу чергу подібні продукти не рекомендовано вживати дітям, оскільки в сосисках міститься не так вже й багато м’яса, а їх склад рясніє різними добавками, наприклад, фосфатами, які виводять кальцій з організму. Крім того, навіть якщо в виробах не буде підсилювачів смаку, то там обов’язково будуть такі консерванти, як нітрит натрію, без якого сосиски б відразу зіпсувалися. Якщо мова йде про дитей, то їм вкрай небажано вживати продукти, у складі яких є речовини, що блокують нормальне дихання.

Макарони самі по собі різні: є м’які вироби з вищих сортів пшениці, їх в основному і дають дітям, оскільки пасту з твердих сортів дітям важко прожувати і засвоїти. Макарони, які в основному вживають діти, схожі на кашу. Такі вироби дуже сильно підвищують рівень глюкози в крові, який потім швидко падає через виділення великої кількості інсуліну. У зв’язку з цим організм тут же вимагатиме врівноважити речовини, через що прокинеться тяга до всього солодкого. У підсумку, оскільки діабет зараз все більше молодіє, у дитини можуть початися проблеми з даним захворюванням, вона може бути схильною до перепадів настрою і зайвої ваги. Дієтологи прирівнюють годування дітей макаронами до вживання ними цукру.

Крім того, макарони в основному виготовляються з білого, очищеного борошна, тому в них немає ніяких вітамінів, мікро- і макроелементів. Вироби здатні лише втамувати голод і не більше того. Щоб забезпечити дитину вітамінами лікарі радять давати дитині гречку з м’ясом курки, індички або кролика, а на додаток омлет, тушковані овочі і салат.

Джерело

Поділись


Новини партнерів