Лікарі розповіли, кому треба відмовитися від солоних огірків 

За останні десять років кількість пацієнтів з гіпертонією зросла більш ніж в півтора рази. Лікар вищої категорії, кандидат медичних наук, терапевт Наталія Уразова прокоментувала тривожну статистику.

Фахівець вважає, що лякатися статистики не варто, так як вона говорить про те, що недугу, завдяки сучасним методам, стали частіше виявляти і більш успішно лікувати.

«Сьогодні існує великий вибір ефективних лікарських препаратів, тому люди не повинні гинути від тиску. Лікувати гіпертонію просто. І це профілактика інсульту і інфаркту», – зазначила експерт.

Наталя Уразова попередила, що для профілактики гіпертонії (якщо є тенденція до підвищення тиску) або при лікуванні недуги потрібно перестати їсти солодке. Крім того, відмова від солоних продуктів не менш важлива, ніж утримання від десертів.
Також крім правильного харчування у списку – відмова від шкідливих звичок, нормалізація ваги, адекватні кардіонавантаження.

За словами лікаря, на початковій стадії захворювання достатньо скорегувати фактори ризику і при підвищенні тиску приймати короткодіючі препарати.

«Найбільше впливу високого тиску піддаються судини, головний мозок, серце і нирки. Препарати, перш за все, повинні захистити ці органи і нормалізувати тиск», – зазначила фахівець.

Джерело

Поділись


Новини партнерів