Лікарі назвали основні симптоми злоякісних захворювань крові 

Головний позаштатний дитячий спеціаліст-гематолог, кандидат медичних наук Костянтин Кондратчик розповів, на що потрібно звернути особливу увагу, щоб не упустити небезпечну хворобу, пише Жіночий Світ.

Найчастіше, від злоякісних захворювань крові страждають діти у віці до шести років. Є, звичайно, пацієнти і старші.

Щоб вчасно розпізнати недугу, потрібно ретельно стежити за станом дитини, попередив Костянтин Кондратчик. Так як хвороба може проявлятися непомітно, на перший погляд.

Насторожити повинні будь-які зміни в поведінці дітей. Наприклад, раптова відсутність апетиту, млявість, поява синців. Такі прояви не варто списувати на втому від школи або фізичні навантаження.

Якщо дитина хворіє, треба насамперед здати аналіз крові. Так можна виявити зміни у формулі крові. Якщо вони є, фахівець призначить додаткове обстеження.

Як зазначив Костянтин Кондратчик, вроджений лейкоз у дітей зустрічається вкрай рідко. Тобто, в основному, мова йде про набуте захворювання.

«Можливою основною причиною розвитку онкогематологічних хвороб є порушення діяльності імунної системи. Провокуючих чинників багато: вірусні інфекції, тривала інсоляція, екологічні аспекти, але, ймовірно, ми знаємо далеко не все», – пояснив експерт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів