Лікар розповів, чому не можна застосовувати корвалол при болях в серці

Лікарі з Департаменту охорони здоров’я нагадали, чим небезпечні «серцеві краплі». По-перше, вони викликають залежність при регулярному застосуванні, по-друге – можуть серйозно нашкодити, при неправильній самодіагностиці стану.

Зокрема, Заур Шогенов розповів, що краплі мають виключно заспокійливу дію, тому їх вживання є безглуздим, воно не допоможе при ризику інфаркту або інших серйозних станах. Йдеться про такі популярні в народі засоби як корвалол і валокордин.

«У цих препаратах міститься фенобарбітал, до якого виникає звикання, що прирівнюються до токсикоманії» – зазначив лікар.

Кардіолог наполегливо рекомендує звертатися до лікаря при будь-яких проблемах з серцем, а не займатися самодіагностикою і самолікуванням. Хвороби серця часто призводять до летального результату, причому трапляється це часто несподівано.

Також Шогенов розповів про шкдливі властивості не менш популярного «в народі» нітрогліцерину, який може серйозно знизити тиск.

«Якщо у людини трапляється інфаркт міокарда, тиск і так дуже низький, а вона ще кладе під язик нітрогліцірін, це тільки погіршить ситуацію».

Крім того, кардіолог описав біль, що вимагає негайної консультації у лікаря, а краще – виклику швидкої допомоги.

«Пекучий, або стискаючий біль у грудях, який віддає в ліву лопатку, ліву руку або нижню щелепу – це дуже серйозно. Такий біль посилюється під час руху і може проходити в стані спокою».

Джерело

Поділись


Новини партнерів