Лікарі розповіли, як правильно лікувати застуду 

Застуда в медицині не вважається діагнозом. Насправді під нею мають на увазі загальну назву захворювань, які атакують людей переважно восени і взимку, коли падає імунітет. У цій статті ми розповімо вам про те, як краще за все лікувати застуду.

Насправді, якщо це звичайний вірус, він пройде через тиждень, але стан людини можна полегшити, щоб організм швидше впорався з хворобою.

Постільний режим

Звичайно, більшість людей не хочуть пропускати роботу і залишатися в ліжку через простий нежить, але іноді потрібно віддавати пріоритет здоров’ю, а не втраченим через лікарняний грошам. Крім того, респіраторні віруси (через них найчастіше болить горло і з’являється нежить) дуже заразні. Якщо у вас є сила піти на роботу, то у людини, якій ви ризикуєте передати захворювання, її може не бути.

Більше рідини

Будь-яка рідина (бажано тепла) необхідна при застуді. Вона допомагає впоратися з неприємними симптомами. У день радять випивати на 3-5 чашок більше, ніж ви вживаєте, коли здорові. Рідина допомагає виводити мокроту з легенів і слиз з носа. Так носії вірусу швидше покидають організм. Якщо у людини піднімається висока температура, їй також необхідна рідина: при лихоманці тіло втрачає вологу, і потрібно відновити баланс.

Провітрювання кімнати і прогулянка

Насправді, кімнату необхідно провітрювати, щоб вірусні частки не затримувалися в повітрі. За допомогою протягу можна звільнити приміщення від мікробів, і зробити так, щоб вони не циркулювали в організмі хворого і не заразили інших людей. Прогулянки не зроблять гірше, якщо людина відчуває себе добре і твердо стоїть на ногах. Для цього вибирайте тихі місця, де багато свіжого повітря і мало людей. Крім того, не забувайте про теплий одяг.

Джерело

Поділись


Новини партнерів