Фахівець із харчування розповіла, яке м’ясо найшкідливіше

Фахівець з раціонального харчування Марина Вауліна розповіла, яке м’ясо вважається найшкідливішим для здоров’я.

Найшкідливіше м’ясо – це те, яке має великий термін придатності. Це пов’язано з тим, що такий продукт містить велику кількість непотрібних хімічних компонентів.

За словами фахівця, чим довший термін придатності м’яса, чим далі знаходиться країна, в якій був виготовлений продукт, тим довша доставка, тим більше в м’ясі міститься небажаних хімічних речовин – консервантів. Реальність така, що часто продукцію заморожують і розморожують кілька разів, що не є корисним для організму.

Особливо покупцям потрібно бути уважними при купівлі “елітних” сортів м’яса зарубіжного виробництва.

Також вона зазначила, що і “делікатеси” можна їсти, але в усьому потрібна міра. Що стосується самого процесу приготування м’яса, то рекомендується не пересмажувати м’ясо, не додавати в нього багато спецій, жиру і солі і не зберігати довго в холодильнику після розморожування.

Організму складніше засвоїти гусяче, качине м’ясо, а також баранину і свинину, проте нагадала, що багато чого залежить від способу приготування і частоти прийому такої їжі.

Наприклад, м’ясо, приготоване на пару з овочами засвоюється краще, а шашлик, навпаки, містить частинки диму і канцерогенні речовини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів