Лікар-пульмонолог назвала першу ознаку хворих легенів

Першою ознакою серйозного захворювання легень є кашель, який не проходить протягом тривалого часу. За словами лікаря, в такій ситуації не потрібно займатися самолікуванням, слід звернутися за професійною медичною допомогою.

Про тривалий кашель, як про першу ознаку хворих легенів, розповіла на сторінках ЗМІ лікар-пульмонолог Марина Яковлєва. За словами фахівця, кашель, який не проходить протягом довгого часу, може бути, наприклад, сигналом про туберкульоз. Дана інфекція є другим за поширеністю захворюванням легенів.

Пульмонолог підкреслила, що кожна доросла людина повинна раз на рік проходити флюорографію грудної клітини.

Найпоширенішим захворюванням легенів, за словами лікаря, є бронхіальна астма, як алергічна, так і ні. Однією з причин її появи може стати спадкова схильність.

Лікар зазначила, що в сучасних умовах астму можна попередити у дітей ще в період їхнього внутрішньоутробного розвитку, така профілактика називається антенатальною.

«Якщо кашель виникає і ніяк не проходить, потрібно звернутися до лікаря і пройти призначені ним обстеження. Не треба вичікувати, коли кашель пройде сам, або займатися самолікуванням», – додала фахівець.

Джерело

Поділись


Новини партнерів