Ні кофеїну і м’ясу: 11 заборон для вагітних жінок

Вагітні жінки повинні дотримуватися загальних рекомендацій свого лікаря. Але є такі моменти, про які не всі пам’ятають. Наприклад, заборони. А які вони для вагітних жінок – читайте в нашому матеріалі.

Кофеїн

Рівень активності і енергії при вагітності може знизитися. А кава може суттєво підбадьорити. У кофеїні немає нічого страшного, але його кількість варто обмежити. За даними Американської Асоціації, вагітним жінкам можна пити не більше 200 міліграмів кофеїну в день.

М’ясні нарізки і хот-доги

Вагітним жінкам краще виключити з раціону холодні м’ясні нарізки, хот-доги. Всі вони можуть бути з бактеріями роду лістерія, які є збудниками лістеріозу. Вагітні можуть бути схильними до такого захворювання, що може позначитися на здоров’ї майбутнього малюка.

Відбілювання зубів

Хочеться красиву білосніжну усмішку? Але, на жаль, для вагітних жінок відбілювання зубів під забороною. Навіть проста домашня процедура може мати масу протипоказань. Найбільш часто в засобах для відбілювання використовується перекис водню, який є небезпечним як для вагітної, так і для плоду. Рідко коли подібна процедура може обійтися без наслідків.

Котячий лоток

Вагітним жінкам не радять прибирати лотки для домашніх тварин. Токсикоз грає в цьому питанні важливу роль. Будь-який неприємний запах може викликати нудоту і блювоту. Але причина такої заборони ховається набагато глибше: котячі фекалії кишать паразитами. Вони можуть стати причиною розвитку інфекції під назвою токсоплазмоз. А це може стати фактором розвитку у дитини сліпоти, внутрішньочерепного тиску, епілепсії.

Таблетки без рецепту

На перший погляд ці препарати абсолютно безпечні. Їх відпускають без рецепту лікаря. Наприклад, ібупрофен, анальгін і так далі. Але для вагітної жінки вони теж під забороною. Вся справа в тому, що речовини, що входять до складу таких таблеток, можуть нашкодити дитині. Ризик вроджених дефектів може збільшитися.

Ін’єкції краси

На час вагітній жінці краще забути про ботокс і інші уколи краси. Це не найкращий вибір для тих, хто хоче зберегти красу і здоров’я дитини одночасно. Лікарі не радять робити подібні процедури через небезпеку токсинів, які входять в ці засоби.

Автозасмага

Це ще одна заборона для вагітних жінок. Найкраще уникати засобів у вигляді аерозолів, так як вплив парів на здоров’я матері і її дитини не вивчений. Передбачається, що потрапляння парів може нести шкоду плоду. Краще не ризикувати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів