Користь і шкода винограду: кому не можна їсти ці ягоди

Про користь винограду було також відомо давно. Цією ягодою в Стародавній Греції з успіхом лікували простудні захворювання і відновлювали занепад сил. Завдяки винограду, в сучасній медицині з’явився новий напрям – ампелотерапія. Але перш ніж стати прихильником виноградотерапії, необхідно краще дізнатися про корисні властивості винограду, а також про протипоказання, повідомляє likefoods.ru.

Користь винограду

Терапевтична цінність винограду велика. Виноград корисний при лікуванні астми, піднімає рівень окису азоту в крові, запобігаючи утворенню тромбів, що знижує ймовірність виникнення серцевих нападів. Виноград хороший помічник при лікуванні запорів, нетравлення шлунка. Бореться з захворюваннями печінки. Знімає втому, уповільнює процес старіння.

Не тільки стиглі ягоди винограду, але і сік з них має корисні властивості. У домашніх умовах він може бути прекрасним засобом для лікування мігрені. Випивати його слід рано вранці, натщесерце, що не розбавляючи водою. Сік, приготований з світло зелених ягід, підтримає вашу імунну систему, нагородить бадьорістю і енергією. А сік з сортів винограду з фіолетовим забарвленням допоможе в профілактиці раку молочної залози, поліпшить роботу мозку і зменшить ризик вікової втрати зору. Бордовий виноград володіє антибактеріальними і антивірусними властивостями, захищаючи наш організм від інфекцій. І навіть здатний вилікувати герпес.

Шкода і протипоказання

Шкідливо вживати ягоди і сік винограду при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, діареї. Не варто їсти виноград людям, що страждають на цукровий діабет, ожиріння. При гіпертонії, цирозі печінки, коліті, при карієсі і стоматиті, вживання винограду також може заподіяти шкоду. Лікарі не радять їсти виноград вагітним жінкам.

Виноград не можна вживати разом з сирим молоком, сирими фруктами і овочами. А також з жирною їжею, мінеральною водою, спиртними напоями. Це загрожує розладом шлунково-кишкового тракту.

Пам’ятайте, що перед вживанням виноград треба обов’язково промити в теплій воді.

Джерело

Поділись


Новини партнерів