Вчені визначили головну небезпеку від продуктів з консервантами

Вчені США, що працюють в Інституті регенеративної медицини, визначили головну небезпеку від продуктів, що містять консерванти. Відповідно до їхніх висновків, вона полягає в порушенні гормонального фону людського організму, що провокує процес його ожиріння. Про це повідомляє Жіночий Світ.

Вченими вперше була проведена оцінка того, як впливають хімікати на тканини, які продукують гормон, які були вирощені зі стовбурових клітин людини. Раніше об’єктом подібних експериментів був тільки лабораторні тварини.

У нинішньому дослідженні фахівці вирішили сконцентруватися на трьох компонентах, які найбільш поширені. До їх складу увійшла добавка, яка має назву Е321 і міститься в таких снеках, як крекери, горішки, пластівці для сніданку і тому подібних продуктах. Її призначенням є збереження в них поживних речовин і недопущення їх гіркоти.

Другою під дослідження потрапила кислота PFOA, яка входить, наприклад, у внутрішнє покриття пакетиків для попкорну.

Третьою стала речовина, що входить в фарбу, якою покривають океанічні судна, щоб вони менше обростали різними організмами. Вона, потрапляючи в воду, опиняється і в морепродуктах.

Їх спільна дія викликає пошкодження гормонів, що пов’язують кишечник і головний мозок, наслідком чого є несвоєчасний сигнал про насичення і, як наслідок, переїдання.

 

Поділись


Новини партнерів